ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΕΙΑ

Θα προτείνουν Παπανδρέου;

Τα σενάρια συνεργασίας μετά τις εκλογές.

ΓΑΠ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Για τη συνάντηση που δεν έγινε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις μετεκλογικές συνεργασίες αλλά και για τον πρωθυπουργό που θα προτείνει, εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές, μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Και η συνέντευξή του έγινε viral και μάλιστα πολυσυζητήθηκε αφού τον «έστησε» στον τοίχο ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Οικονόμου. Για ποιο λόγο; Γιατί επέμεινε στη γραμμή «όχι Μητσοτάκης ή Τσίπρας για πρωθυπουργός», αλλά εμφανίστηκε θετικός στο να επιλεγεί πολιτικό πρόσωπο.

«Δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο» είπε με έμφαση. Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι εάν δεν έχει ισχυρό ποσοστό το ΠΑΣΟΚ, δεν θα μπει σε συγκυβέρνηση. Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξήγησε στη συνέχεια τι έγινε με την πρόσκληση Μητσοτάκη: «Με συναντά ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων και μου λέει ‘να τα πούμε οι δυο μας κάποια στιγμή’ και του απαντώ ότι ‘θα οργανώσουμε μία συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να υπάρχει μια συνάντηση γνωριμίας’» είπε.

Αλήθεια τι εννοούσε ο κ. Ανδρουλάκης; Στην Πάτρα συζητείται ήδη ευρέως. Ότι αν τελικά το ΠΑΣΟΚ στηρίξει κάποιο από τα δύο άλλα κόμματα για την νέα κυβέρνηση θα προτείνει για πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Είναι ξεκάθαρο και συζητείται έντονα και σε στελέχη του κόμματος στην Αχαΐα. Θεωρείται πρόσωπο ευρείας αποδοχής, με την πρωθυπουργική εμπειρία και την διαχείριση δύσκολων καταστάσεων όπως το 2010 με το μνημόνιο. Είναι δε αναγνωρίσιμος… σε όλον τον κόσμο!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.