ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑΥΓΕΙΑ

Σωτηρία από… “Θαλασσόνερο”; – Ανακάλυψαν φάρμακο που μειώνει το ιικό φορτίο στο Πανεπιστήμιο Πατρών

έρευνα 741x486 1
Μεγάλη ιατρική έρευνα για να βρεθεί φάρμακο που να μειώνει το ιικό φορτίο έχει ξεκινήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών μέσω της ομάδας του Καθηγητή Υγιεινής του τμήματος Ιατρικής Απόστολου Βανταράκη και του αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικής Δημήτρη Βελισσάρη και υπεύθυνο της έρευνας τον αναπληρωτή Καθηγητή Βιοχημείας στο Τμήμα Φαρμακευτικής, Κώστα Πουλά.

Το αποτέλεσμα της έρευνας οδήγησαν σ’ ένα πολύ σημαντικό βήμα για την μείωση του ιικού φορτίου καθώς σε ασθενείς με covid – 19 χορηγήθηκαν ρινοφαρυγγικά υπέρτονο διάλυμα με τη μέθοδο διάλυσης χλωριούχου νατρίου με νερό σε αναλογία 5% .

Η δοκιμαστική χορήγηση έγινε σε 20 ασθενείς της κλινικής covid του ΠΠΝΠ, ενώ σε άλλους 5 δεν χορηγήθηκε καμία δόση. Μέσα σε διάστημα λίγων ωρών -μετά από χορήγηση τριών «δόσεων»- καταγράφηκε μείωση του ιικού φορτίου των ασθενών, κατά 20 με 25%.

Η εξέλιξη σηματοδοτεί νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε σχέση με την βαρύτητα της νόσησης και της μεταδοτικότητας, καθώς η μείωση του ιικιού φορτίου σε τέτοιο μάλιστα ποσοστό, σημαίνει και αντιμετώπιση της μεταδοτικότητας, κυρίως όμως συνεπάγεται λιγότερα έως καθόλου βαριά περιστατικά και νοσηλείες.

Έχει μάλιστα ήδη ξεκινήσει η διαδικασία προδημοσίευσης των αποτελεσμάτων, ενώ τα συμπεράσματα έχουν σταλεί ήδη σε εγνωσμένης αξίας επιστημονικά περιοδικά στην Αγγλία.

You may also like

Comments are closed.

1301809 ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

28η Οκτωβρίου: Ζωντανά η Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών

Ζείτε ζωντανά την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών ...