ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Θάνατος Νεμουτιάνου: Πέντε άτομα στο κάδρο των ευθυνών – Αποκαλυπτικό Πρωτοσέλιδο της “ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ”

ΠΟΛΙΤΕΙΑ 18 07 22 e1658128771930
Στο στόχαστρο των ευθυνών από το Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ μπαίνει η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, ενώ με την έναρξη της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, αναμένεται να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες προσώπων που βρίσκονται και σε άλλες Υπηρεσίες του «Αγίου Ανδρέα». 

Ποινές που αφορούν σε τουλάχιστον πέντε άτομα που υπηρετούν στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» αναμένεται να ανακοινωθούν από το Υπουργείο Υγείας, αρχής γενομένης από σήμερα Δευτέρα.

555 3
Πρόκειται για πρόσωπα που υπηρετούν στο νοσοκομείο και οι ποινές σχετίζονται με την υπόθεση του θανάτου του Θοδωρή Νεμουτιάνου που κατέληξε την περασμένη Τετάρτη, όταν δεν έγινε δεκτός από το Νοσοκομείο όπου είχε απευθυνθεί για να ζητήσει βοήθεια επειδή δεν εφημέρευε.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πολιτείας» οι ποινές αλλά και οι αλλαγές προσώπων που υπηρετούν σε καίρια πόστα του Νοσοκομείου θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από σήμερα και θα αφορούν σε πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην υπόθεση και για τα οποία κρίθηκε πως πρέπει να υποστούν συνέπειες.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσα στη λίστα των «πέντε» είναι και η νοσηλεύτρια που συνομίλησε με τον 49χρονο και του ζήτησε να απευθυνθεί για το πρόβλημα της υγείας του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο το οποίο εφημέρευε. Η συγκεκριμένη φέρεται να αντιμετωπίζει την ποινή της δυνητικής αργίας, ενώ στο «κάδρο» των ευθυνών μπαίνει και δεύτερη νοσηλεύτρια η οποία βρισκόταν στο χώρο που επισκέφθηκε ο Θοδωρής Νεμουτιάνος.
Παράλληλα καταλογίζονται ευθύνες σε πρόσωπα που βρίσκονται σε διευθυντικές και άλλες θέσεις του Νοσοκομείου, για τα οποία αναμένεται να ληφθούν μέτρα αντικατάστασής τους.
Στο στόχαστρο των ερευνών μπαίνει η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, ενώ με την έναρξη της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, αναμένεται να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες προσώπων που βρίσκονται και σε άλλες Υπηρεσίες του «Αγίου Ανδρέα», καθώς επίσης και σε παράγοντες που έχουν διοικητικές θέσεις. Υπενθυμίζεται πώς ήδη έχει παραιτηθεί μετά από αίτημα του Υπουργού Υγείας ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος.
Όπως αναφέρουν στην «Πολιτεία» πηγές του Υπουργείου Υγείας, για την υπόθεση και σε σχέση με την διερεύνηση των ευθυνών δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις, ενώ εκτός από τις ποινές για όσους προκύψουν ευθύνες, θα δοθεί βαρύτητα στο σκέλος της αποτελεσματικής λειτουργίας του Νοσοκομείου σε σχέση με το χειρισμό σοβαρών περιστατικών όπως αυτό του 49χρονου.

You may also like

Comments are closed.