ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Στη Θεσσαλονίκη οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας – Η ουσία που διερευνάται

Facebook
Twitter
Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης βρίσκονται τα τελευταία 24ώρα οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, του τρίτου παιδιού της οικογένειας από την Πάτρα που έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου του 2022.

Τα αποτελέσματα και οι αναλύσεις των δειγμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων είναι αυτά που αναμένεται να δώσουν λύση στο γρίφο μιας υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα στην επιστημονική κοινότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις τοξικολογικές εξετάσεις εντοπίστηκε μια ουσία η οποία προβληματίζει τους επιστήμονες, ενώ θα πρέπει να ανοίξει περισσότερο ο έλεγχος γύρω από φαρμακευτικά σκευάσματα που έπαιρνε το τρίτο και μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας που έφυγε από τη ζωή μετά από 9 μήνες με συνεχόμενα προβλήματα υγείας.

Συγκεκριμένα από τους επιστήμονες, διερευνώνται οι ποσότητες των φαρμάκων ή άλλων ουσιών που μπορεί να έχει λάβει η Τζωρτζίνα.

Γιατροί από το Ωνάσειο, το Καραμανδάνειο και το νοσοκομείο Παίδων Αγλαία Κυριακού, έχουν ήδη στην πλειοψηφία τους καταθέσει, ενώ οι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής αναμένουν και τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας προκειμένου να συμπληρώσουν τα κομμάτια του παζλ που ίσως τους δείξουν πιθανούς ενόχους για το θάνατο των τριών κοριτσιών.

Γιατί όμως οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας στάλθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και πότε αναμένεται να δοθούν απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει εξειδικευμένο εργαστήριο κλινικής φαρμακολογίας το οποίο σε άμεση συνεργασία με το εργαστήριο ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του Αριστοτέλειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία. Εμείς εμπλεκόμαστε στην ανάλυση και θα βοηθήσουμε αν χρειαστεί βοήθεια το εργαστήριο ιατροδικαστικής και τοξικολογίας σε επίπεδο κλινικής φαρμακολογίας», αναφέρει στο newsit.gr, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ, Χρυσάνθη Σαρδέλη και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω για περιπτώσεις που προκύπτουν νέα ευρήματα και χρειάζονται καινούργιες αναλύσεις. Επειδή πρόκειται για ανεξήγητους και απροσδόκητους θανάτους υπάρχουν ειδικά πρωτόκολλα. Θα ξεκινήσουμε από τα συνήθη και τις φαρμακευτικές αγωγές τις οποίες πήρε. Μετά καθοδηγείσαι αναλόγως και από τα υπόλοιπα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων και καταλήγεις σε συγκεκριμένες ουσίες που δεν έχουν να κάνουν με τη συνήθη φαρμακευτική αγωγή, αλλά κάποια συνήθη δηλητήρια ή άλλες ουσίες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα». Μάλιστα η κ. Σαρδέλη δεν αποκλείει να υπάρξουν και περαιτέρω στάδια, δηλαδή να υπάρξουν ακόμα και πιο εξειδικευμένες  εξετάσεις.

«Σε περιπτώσεις που δεν έχεις καταλήξει αλλά, έχεις συγκεκριμένα ευρήματα μπορεί να πάμε και σε πιο εξειδικευμένες εξετάσεις. Στη χώρα υπάρχουν δύο συγκεκριμένα εργαστήρια, ένα στην Θεσσαλονίκη και ένα στην Κρήτη. Εμείς έχουμε μία πλήρη ιατρική κάλυψη από πλευράς και κλινικής τοξικολογίας και κλινικής φαρμακολογίας  αν χρειαστεί και είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο και λειτουργικό εργαστήριο».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top