ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Θάνος Πλεύρης: Έστειλε στην Αρχή Διαφάνειας την υπόθεση γιατρού που πήρε φακελάκι και επέστρεψε στο ΕΣΥ

Facebook
Twitter
Απαντώντας σε δημοσιεύματα που αφορούν στην επιστροφή γιατρού στο ΕΣΥ, ο οποίος κατηγορείται για χρηματισμό, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του πως, άμεσα, μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου των γιατρών του ΕΣΥ, που πήρε αυτή την απόφαση,  διαβίβασε στην Αρχή Διαφάνειας την υπόθεση για να κινηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως έτσι θα ελεγχθεί από το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο η συγκεκριμένη απόφαση της επιστροφής του γιατρού στο ΕΣΥ, με σκοπό να ασκηθούν έννομα μέσα, να επανεξετασθεί και να ελεγχθούν οι συνθήκες έκδοσής της.

Και υπογράμμισε πως, στα θέματα διαφθοράς, η κυβέρνηση είναι «κάθετη» και δεν θα ανεχθεί καμία παραβατική συμπεριφορά.

Η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας:

«Στις 24.05.22 ενημερώθηκα για την απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου των ιατρών του ΕΣΥ, που αποφάσισε την επιστροφή ιατρού που κατηγορείται για χρηματισμό. Η αρμόδια υπηρεσία εξέδωσε διαπιστωτική πράξη. Άμεσα, στις 25.05.22 με το υπ. αριθμ 1976 έγγραφό μου, διαβίβασα στην Αρχή Διαφάνειας την υπόθεση για να κινηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες, προκειμένου να ελεγχθεί από το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο η συγκεκριμένη απόφαση, με σκοπό να ασκηθούν έννομα μέσα, να επανεξετασθεί και να ελεγχθούν οι συνθήκες έκδοσής της.

Για την πάταξη της διαφθοράς στην υγεία σήμερα στο υπουργικό Συμβούλιο παρουσιάσαμε σχέδιο νόμου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η κεντρική παρακολούθηση των χειρουργείων από ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε να ελέγχεται η ροή των χειρουργείων και αν υπάρχουν παρεμβάσεις στις λίστες. Πλέον με την ηλεκτρονική παρακολούθηση των ραντεβού των χειρουργείων εξυπηρετείται ο πολίτης και διασφαλίζεται η απόλυτη διαφάνεια στη ροή των χειρουργείων.

Στα θέματα διαφθοράς είμαστε κάθετοι και δεν θα ανεχθούμε καμία παραβατική συμπεριφορά».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top