ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: Στηρίζω Λοβέρδο

image0
Η τραγική απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ αφήνει πίσω της μια μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον της παράταξης. Όσοι συμπορευτήκαμε μαζί της, γνωρίζουμε τον αγώνα της για να διατηρήσει τη διακριτή αυτονομία του χώρου. Και τη στηρίξαμε σε στιγμές δύσκολες, όταν περίσσευαν οι ατομικές διαδρομές και οι «κληρονομικές» αξιώσεις.

Στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, η συμμετοχή του κόσμου του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης θα κρίνει αν ο χώρος του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς θα μπει και πάλι στο πολιτικό προσκήνιο, ή αν θα «ρευστοποιηθεί» μέσα σε ένα σχήμα με δανεικά κοστούμια και ευκαιριακές μάσκες «προοδευτικής διακυβέρνησης».

Θεωρώ πως η συμπόρευση με τον Ανδρέα Λοβέρδο προστατεύει το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας από την επιστροφή σε σχήματα του παρελθόντος που έθεσαν σε κίνδυνο την χώρα, απείλησαν τους θεσμούς του Κράτους Δικαίου, την εξέθεσαν σε λαϊκιστικά δημοψηφίσματα, την απομόνωσαν από το ευρωπαϊκό της περιβάλλον.

Οι πολίτες της παράταξης καταδίκασαν με την ψήφο τους στις πρόσφατες εθνικές εκλογές αυτά τα σχήματα. Σήμερα, οι πολίτες αυτοί διεκδικούν ξανά το ρόλο της μεταρρυθμιστικής αντιπολίτευσης, και αύριο το ρόλο της δημοκρατικής διακυβέρνησης. Είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει να θέτει η συντηρητική ΝΔ το εκβιαστικό δίλημμα της αυτοδυναμίας και για να σταματήσει ο λαϊκιστικός ΣΥΡΙΖΑ να μονοπωλεί το ρόλο του δεύτερου μεγάλου πόλου.

Με την ψήφο της, η δυναμική κοινωνία των πολιτών θα δώσει λύση για ένα μέλλον που δεν έρχεται από το παρελθόν, αλλά για ένα μέλλον που αξίζει στην ευρωπαϊκή και ελληνική σοσιαλδημοκρατία του 21ού αιώνα.

You may also like

Comments are closed.