ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Θεατρική ομάδα Πανεπιστημίου Πατρών: “Όπερα της Πεντάρας” στο θέατρο Αγορά

Facebook
Twitter

Η Θεατρική Ομάδα των Εργαζομένων του Πανεπιστημιου Πατρών (Θ.Ο.Ε.Π.Π.) παρουσιάζει φέτος την νέα της παραγωγή βασισμένη στην “Όπερα της Πεντάρας”, σε διδασκαλία-σκηνοθεσία Γιάννη Τσάκωνα.

Η ΘΟΕΠΠ παρουσιάζει στο θέατρο “Αγορά”, μια παράσταση βασισμένη στην «Όπερα της Πεντάρας» του Μπ. Μπρεχτ, ένα από τα σπουδαιότερα έργα του 20ου αι. Ένα εμβληματικό έργο που ξεχώρισε λόγω της ματιάς του Μπρεχτ απέναντι στην κοινωνία. Μια ματιά που σατιρίζει και καυτηριάζει με αριστουργηματικό τρόπο την διαφθορά της κοινωνίας, τον καταστροφικό ρόλο του χρήματος και τα τερτίπια ελέγχου της άρχουσας τάξης.
Στην παράσταση αυτή θα ζωντανέψει ο βασικός άξονας της ιστορίας επηρεασμένος από στοιχεία κοινωνικής κριτικής και σάτιρας, όπως άλλωστε είναι και η φύση αυτού του έργου.
Τα μέλη της ιστορικής ομάδας της ΘΟΕΠΠ υπό την διδασκαλία και την σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Τσάκωνα, περνούν από όλους τους ρόλους.
Μεταμορφώνονται σε αφεντικά, ζητιάνους, μαφιόζους και θαμώνες, πελάτες ή εργαζόμενες στα καμπαρέ του Σόχο.
Μας θυμίζουν πως η ζωή είναι μια περιπέτεια και είναι ανατρεπτική. Καθένας μας μπορεί να περάσει από διαφορετικές θέσεις, φάσεις και καταστάσεις στην ζωή του είτε με την θέλησή του είτε όχι. Είτε κοινωνικά είτε προσωπικά. Η ρόδα της ζωής κυλά αλλά κανείς δεν ξέρει που θα βγάλει. Όπως λέει και ο συγγραφέας στο κείμενό του «…αυτό που ‘ναι σήμερα έτσι… Αύριο, θα ναι αλλιώς…». Μια παράσταση που σατιρίζει, προβληματίζει μα πάνω από όλα ψυχαγωγεί με πρόζα, μουσική, χορό και τραγούδι.

Το πρόγραμμα παραστάσεων:

10 και 11 Φεβρουαρίου – 15,16,17,18 και 22, 23, 24 , 25.

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 9:30 μμ και την Κυριακή 8:30μμ.

Ταυτότητα Παράστασης

Διδασκαλία – Σκηνοθεσία – Διασκευή κειμένου Τσάκωνας Γιάννης

Διασκευή – Ενορχηστρώσεις

Μπάστας Διονύσης – Παπαϊωάννου Σπύρος

Χορογραφίες
Ασημακοπούλου Μαριμίλλη

Φωτογραφίες παράστασης
Λαμπρόπουλος Γιώργος

Παίζουν κατά αλφαβητική σειρά: Αβραντινής Χρήστος, Βασιλείου Μαρία, Βαρβαρήγου Μαριετίνα, Θεοτοκάτου Σπυριδούλα, Κολυπέρα Αγγελική, Κουτσολιάκου Αρχοντούλα, Παπαδοπούλου Σοφία, Παπαϊωάννου Μάσιγκα, Τζιώρα Γωγώ, Τσάλεζα Τατιάνα.

Παραγωγή ΘΟΕΠΠ 2024

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top