ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Υπάρχουν βαριές ευθύνες για την τρομακτική ταλαιπωρία στην Αττική Οδό

attiki odos 4
Συνεχίζεται η «Οδύσσεια» στην Αττική Οδό καθώς παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένα περίπου 1.200 οχήματα, σύμφωνα με όσα είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στην ΕΡΤ1, τόνισε ότι «πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτή τη μάχη και οι άνθρωποι να πάνε στα σπίτια τους. Απεγκλωβίστηκαν 1.800 οχήματα, ενώ παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένα περίπου 1.200».

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «ο κόσμος που εγκλωβίστηκε έχει καταταλαιπωρηθεί. Μερικοί εγκλωβίστηκαν για σχεδόν 20 ώρες. Με τη συνδρομή του στρατού, της ΕΚΑΜ της Αστυνομίας μοιράστηκαν στους εγκλωβισμένους 1.040 μάλλινες κουβέρτες».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «στο αεροδρόμιο μεταφέρθηκαν περίπου 400 άνθρωποι ώστε να έχουν θέρμανση και στοιχειώδη φιλοξενία καθώς  άνοιξε και ένα ξενοδοχείο πάνω στην Αττική Οδό».

3386026 scaled

Σχετικά με την απόδοση ευθυνών για το χάος που επικράτησε από τη Δευτέρα στην Αττική Οδό, ο κ. Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι «η απόδοση ευθυνών είναι μια άλλη συζήτηση. Κάποια στιγμή πρέπει όλοι να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.  Υπάρχουν πολύ βαριές ευθύνες για την τρομακτική ταλαιπωρία και τους μεγάλους κινδύνους στους οποίους μπήκαν οι οδηγοί – μπήκαν μέσα πληρώνοντας και έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες – θα αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα της Αττικής Οδού στην Αττική Οδό».

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι το μεγάλο πρόβλημα έγινε γιατί μεταξύ άλλων δεν υπήρχαν και αλυσίδες  στα οχήματα που εγκλωβίστηκαν. Είναι επίσης γεγονός ότι πολλοί οδηγοί στην απελπισία τους, εγκατέλειψαν  τα οχήματα τους  με αποτέλεσμα οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό να γίνονται ακόμη πιο δύσκολες.

Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση να μην βγει κανείς από το σπίτι του εκτός αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη .

Εάν βγει από το σπίτι του να γνωρίζει ότι επιτρέπεται να κυκλοφορήσει μόνο με αλυσίδες, χωρίς αλυσίδες είναι αδύνατον. Ζήτησε ακόμη, να κινητοποιήσουν οι δήμοι τους μηχανισμούς τους στο ενδιάμεσο δίκτυο γιατί στους κεντρικούς άξονες επιχειρούν τα μέσα της Περιφέρειας και οι δυνάμεις της πολιτείας.

You may also like

Comments are closed.