ΑΠΟΨΕΙΣΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ | Αποκάλυψε τι προκάλεσε τις συνεχείς παρεμβάσεις του στα Δημοτικά…

3 ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος ήταν πάντα δραστήριος με τα κοινά και με ότι είχε να κάνει με ζητήματα που αφορούσαν τον συμπολίτη. Τον τελευταίο καιρό όμως ο μάχιμος συνδικαλιστής της ΔΕΗ επιδεικνύει εντονότερη ενασχόληση. Παρεμβάσεις που προκαλούν συζητήσεις, αισθητές δημόσιες επικρίσεις κατά αποφάσεων της δημοτικής αρχής της Πάτρας και ειδικότερα σε ό,τι σχετίζεται με τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων όπου εκπροσωπεί την δημοτική παράταξη «Νέα Πάτρα». Σήμερα απαντά ευθέως, χωρίς περιστροφές, στα ερωτήματα της «Πολιτείας».

 

 Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

ΕΡ:       Τον τελευταίο καιρό διαπιστώνουμε μια κινητικότητά σας σε σχέση με θέματα κοινωνίας και αυτοδιοίκησης. Πού οφείλετε και πού στοχεύει αυτή η αισθητή παρουσία σας στα κοινά;

ΑΠ:      Ως ενεργός πολίτης διαχρονικά από τα μαθητικά μου χρόνια, παρεμβαίνω σε ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θα σας θυμίσω επί Δημαρχίας Δημαρά που κατήγγειλα και με ένσταση στην Αποκεντρωμένη, τα παράνομα τότε εισοδηματικά κριτήρια για τις πολύτεκνες οικογένειες στο νερό.

Η σημερινή μου έντονη παρεμβατικότητα στην καθημερινότητα οφείλεται στη συμπεριφορά και την «αναισθησία» που επέδειξε η Δημοτική Αρχή Πελετίδη, στο δράμα που βιώνει μια Λαϊκή και πολύτεκνη οικογένεια στου Ψάχου, που βρίσκεται σε κίνδυνο να βρεθεί στο δρόμο από την απώλεια της οικίας, από πλειστηριασμό.

Το τι μου επιφυλάσσει το μέλλον…….. άγνωστο. Άλλωστε διαχρονικά ποτέ δεν λειτουργώ με αυτοσκοπό.

 

ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΕΡ:       Χρόνια συνδικαλιστής στη ΔΕΗ αλλά και στην «πρώτη γραμμή» εξυπηρέτησης συμπολιτών. Κάποιοι θα αναρωτηθούν αν επιδιώκετε «εξαργύρωση» της πορείας αυτής. Ή μήπως η πορεία ήταν αναμενόμενο να οδηγήσει σε ενασχόληση με τα κοινά;  

ΑΠ:      Καταρχήν ποτέ δεν αποτέλεσε η ενασχόλησή μου συνδικαλιστικά σε οποιοδήποτε επίπεδο, με τυχόν οποιασδήποτε εξαργύρωσης. Συνειδητά. Στην ΔΕΗ π.χ., παρ’ όλες τις κατά καιρούς οχλήσεις να αναλάβω πόστο στην Διοικητική ιεραρχία το έχω απορρίψει και δεν καταθέτω αίτηση να μπω σε διαδικασία αξιολόγησης.

Συνδικαλιστικά στα ΤΕΙ ως Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δέχτηκα τότε πρόταση να πάω στο εξωτερικό και να γυρίσω ως καθηγητής, όταν ως μόνη Σπουδαστική Παράταξη το 1987, στηρίζαμε τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και υπέρμαχος τότε της προσπάθειας στο ίδρυμα ήταν, ο μετέπειτα πρόεδρος κ. Σωκράτης Καπλάνης.

Για την κεντρική πολιτική, αρνήθηκα το 2012 προτροπή φίλου μου και εκ των στενών συνεργατών του Πάνου Καμμένου, να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο των ΑΝ.ΕΛΛ. για την Αχαΐα. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Πάτρα, χρόνια τώρα δέχομαι προτάσεις να συμπεριληφθώ σε Δημοτικούς Συνδυασμούς, ακόμη και από άλλους πολιτικούς χώρους, αλλά το αρνήθηκα.

Μια φορά κατέβηκα για Δημοτικός Σύμβουλος το 1998 στην Αμαλιάδα, ως γραμματέας τότε της ΟΝΝΕΔ και συμμετείχα στον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης ενάντια στον νόμο «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ» που καταργούσε τις κοινότητες, και τις επιπτώσεις τις διακρίνουμε σήμερα. Για το 2023 θα εξαρτηθεί από τις ζυμώσεις που ήδη γίνονται. Τίποτα δεν θα αποκλείσω…

 

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

ΕΡ:   Σε άρθρο σας στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ, αναφέρετε ότι η ήττα Πελετίδη δεν είναι κάτι μακρινό. Αλλά κάνετε και συστάσεις προς τη ΝΔ για υποψήφιο. Τελικά πώς εκτιμάτε ότι θα είναι η κατάσταση και το σκηνικό στις δημοτικές εκλογές του 2023;

ΑΠ:     Η οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση ξεκινάει το πρωί στις επτά, με… μηδέν ψήφους στην κάλπη. Κάτι που προσπαθεί να αποκρύψει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή Πελετίδη στην αλαζονεία που την διακρίνει. Σήμερα προτάσσει ότι κάνει έργο, αλλά αποκρύπτει τις μεγάλες χρηματοδοτήσεις που έχει λάβει από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, για την ένταξη μελετών που κατέθεσε και ενώ είχε καταψηφίσει ως αντιπολίτευση.

Στα ζητήματα της καθημερινότητας δυστυχώς απέτυχε. Το βλέπει ο καθένας μας στην γειτονιά του. Σε ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης και θέσεων εργασίας στο Δήμο καμία προοπτική. Μόνο διαμαρτυρία και επίρριψη ευθυνών σε άλλους, με την Πάτρα να χάνει το μέλλον. Ας αναλογιστούμε την Πάτρα αν δεν είχε το Πανεπιστήμιο και τους πάνω από 30.000 οικονομικούς αιμοδότες φοιτητές, πώς θα ήταν;

Όντως πρόκρινα δημόσια την Νέα Δημοκρατία να επιλέξει σύντομα υποψήφιο για την Πάτρα. Θα πρέπει να κατανοήσει ότι στρατηγικά και πολιτικά για την Πάτρα δεν έχει την δυνατότητα την τελευταία χρονική στιγμή να επιλέξει πρόσωπο που θα στηρίξει στην εκλογική αναμέτρηση για το Δήμο το 2023.

Εκτός και εάν ψάχνει πρόσωπο… «Εθελοντή ήττας». Όσο για το σκηνικό στις Δημοτικές του 2023 για την Πάτρα, το ανέλυσα ήδη στο άρθρο μου που φιλοξένησε στο προηγούμενο φύλλο η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

 

«ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ» Ο ΣΤΕΙΡΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΕΡ:     Τελικά αλήθεια ποια νομίζετε πως είναι η μεγαλύτερη παθογένεια της πόλης μας;

ΑΠ:     Η μεγαλύτερη παθογένεια για την Πάτρα είναι ότι, την οποιαδήποτε αναπτυξιακή πρόταση που ακούμε δεν την αξιολογούμε στο τι εκφράζει, αλλά κομματικά ποιος το λέει.

Δυστυχώς ο στείρος κομματισμός αποτελεί τη μεγαλύτερη παθογένεια στην πόλη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για την Πάτρα από το 1975 και μετά, οι Δημοτικές Αρχές αποτελούσαν ταυτισμένες με τα κόμματα του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ, που διαχειρίστηκαν την τύχη της πόλης μας. Από 20 χρόνια διαχειρίστηκαν τις τύχες του Δήμου Πατρέων τόσο το ΚΚΕ, όσο και το ΠΑΣΟΚ, με μια 4-χρονή εξαίρεση της θητείας Φλωράτου από την Κεντροδεξιά την περίοδο 1998-2002.

Και βλέπουμε άλλους Δήμους στην Ελλάδα, που δεν θεωρούν εξ’ αρχής οι πολίτες τους την κομματική επιλογή ως σίγουρη επικράτηση στις δημοτικές εκλογές, να έχουν κάνει βήματα μπροστά και να μας ξεπερνούν. Θα πρέπει ως πολίτες και δημότες να μάθουμε, πρώτα να ακούμε τις προτάσεις, να τις αξιολογούμε και να επιλέξουμε το Δημοτικό Σχήμα αυτό, που θα δώσει αναπτυξιακή προοπτική στην πόλη.

Περισσότερο θα πρέπει να ενημερωνόμαστε, για τις αποφάσεις που λαμβάνει η κάθε Δημοτική Αρχή και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί. Είτε κομματικά είτε Οικονομικά. Όχι μόνος για τις απευθείας αναθέσεις και τις προκλητικές τιμές π.χ. αγορά φέτας από τον ΚΟΔΗΠ με 12,20€, τιμές Δεκεμβρίου 2021. Αλλά γενικότερα…

Άραγε πόσοι συνδημότες μας γνωρίζουν την υπ’ αριθ. 424 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29/7/2015, όπου η Δημοτική Αρχή Πελετίδη, ψήφισε τη μείωση του ετήσιου Μισθώματος των κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας  των «Ευπαθών» Εταιρειών τηλεφωνίας VODAFONE, WIND και COSMOTE, που είναι εγκατεστημένες στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, από 48.000€ σε 28.000€;

1 ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Εκτός των άλλων, ο κ. Θ. Κανελλόπουλος είναι και πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ (Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου) επιδεικνύοντας και στον τομέα του αθλητισμού ενεργό δράση.

 

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας

 

 

You may also like

Comments are closed.