ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Θεόδωρος Ξυλιάς: Αδιαφορία και εμπαιγμός της Δημοτικής αρχής για τους κατοίκους στο Άνω Καστρίτσι

ergose xilias
 «Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες στα προβλήματα που παρουσιάζονται στο Άνω Καστρίτσι για την επάρκεια του νερού ύδρευσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» Θόδωρος Ξυλιάς.

Ο κ. Ξυλιάς καταγγέλλει «εμπαιγμό» εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, η οποία, όπως αναφέρει «για να δικαιολογήσει την αδιαφορία της σε περιοχή νερομάνα του διευρυμένου Δήμου Πατρέων και προκειμένου να βάλει κάτω από το χαλί για αρκετό διάστημα, παρενέβη:

@ Πρώτον, τροφοδοτώντας δεξαμενή στην περιοχή του Αϊ Γιάννη της παραπάνω

κοινότητας με – άκουσον, άκουσον! – νερό με βυτία από την Πάτρα και το Ρίο…

@ Και δεύτερον, διοχετεύοντας νερό στην κεντρική δεξαμενή λόγω των αυξημένων αναγκών, με σωλήνα Φ110 από την εκτεθειμένη πηγή της Νερομάνας με όσους κινδύνους εγκυμονούσε αυτό για την υγεία των κατοίκων».

«Το πρόσφατο περιστατικό ανεύρεσης στην πηγή νεκρού άγριου ζώου, θα έπρεπε να είχε ευαισθητοποιήσει τη Δημοτική Αρχή»

@ Αδιαφορεί να εφαρμόσει την από 28/11/2006 ομόφωνη απόφαση της ΔΕΥΑ Ρίου, καθώς και σε αιτήματα κατοίκων από 10/6/2020 όπου ο επικεφαλής της παράταξής μας «ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» κ. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ κατέθεσε ερώτηση 26/6/2020.

@ Αδιαφορεί και σε απόφαση του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας από το 2022, για έργο βελτίωσης δικτύου ύδρευσης-ανακατασκευή ή κατασκευή νέας κεντρικής δεξαμενής ύδρευσης, αφού η υπάρχουσα έχει δημιουργηθεί τη 10ετία του ‘60 για τις ανάγκες εκείνης της περιόδου και δεν καλύπτει, τις σημερινές οι οποίες λόγω της ραγδαίας οικιστικής ανάπτυξης είναι πολύ μεγαλύτερες» συνεχίζει ο κ. Ξυλιάς και καταλήγει:

«Γι’ αυτόν τον λόγο η Δημοτική Αρχή οφείλει να σταματήσει την αλαζονική και εγκληματική αδιαφορία της, να παρέμβει και να δρομολογήσει την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων ΤΩΡΑ!»

You may also like

Comments are closed.