ΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Θεσσαλία: 45 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 101 νέες λοιμώξεις του αναπνευστικού

Η ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

thessalia 4 1

Στην κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία αναφέρθηκαν από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Πέτρος Καμπούρης και ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτης Σερέτης.

«Από 19/09 έως 20/09 (08:00 με 08:00), κατεγράφησαν 45 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 101 λοίμωξης του αναπνευστικού, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτης Σερέτης.

Ακόμη πως «στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, υπάρχουν δύο πιθανά κρούσματα λεπτοσπείρωσης, που βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση και διερεύνηση. Οι ασθενείς είναι από πληγείσα περιοχή και είναι κλινικά καλά».

Ο κ. Καμπούρης από την πλευρά του ανέφερε οι «το έργο της κρατικής αγωγής συνεχίζεται, μέσω του arogi.gov.gr. Μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 20.545 οριστικοποιημένες και περίπου 4.860 προσωρινές αιτήσεις. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές, ενώ, έχουν ολοκληρωθεί περισσότερες από 14.200 σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Πραγματοποιούνται απολυμάνσεις στα σημεία περισυλλογής νεκρών ζώων. Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους πληγέντες συμπολίτες μας, παράσχοντας βοήθεια και υποστήριξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

You may also like

Comments are closed.

ergazomenoi syntaxiouxoi ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα: Το 63% των Ελλήνων δεν μπορεί να διατηρήσει το επίπεδο διαβίωσης του χωρίς συμπληρωματική συνταξιοδοτική αποταμίευση

Στην καταγραφή των απόψεων και προτιμήσεων των πολιτών σχετικά με την προαιρετική συνταξιοδοτική αποταμίευση στόχευε μεταξύ άλλων ...