ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Μηνύει γιατρούς για το θάνατο της 15χρονης κόρης της

papageorgiou
Tον θάνατο της έφηβης κόρης της από ιατρικό λάθος καταγγέλλει μια μητέρα στην Θεσσαλονίκη, προχωρώντας μάλιστα σε μήνυση σε βάρος έξι γιατρών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. 

Η κυρία Μακροπούλου καταγγέλλει ότι έχασε την 15χρονη κόρη της από ιατρική αμέλεια στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου πέρσι τον Νοέμβριο. Μετά το θάνατο της 3χρονης Κατερίνας στο ίδιο νοσοκομείο, σήμερα βρήκε το κουράγιο να μιλήσει και να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Ζητά δικαίωση για το παιδί της: «Με ένα ναι ή με ένα όχι γίνεται το 2021 να πεθάνει κάποιος μέσα σε νοσοκομείο από περιτονίτιδα; Αυτό θέλω να μου πουν και τίποτα άλλο».

Η κόρη της είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για καθαρισμό συμφύσεων καθώς από βρεφική ηλικία αντιμετώπιζε πρόβλημα στο έντερο. Από 3 έως 15 ετών ζούσε φυσιολογικά. Τέλη Οκτωβρίου του 2021 διαμαρτυρήθηκε για πόνους στην κοιλιά και αρχές Νοεμβρίου χειρουργήθηκε στο Παπαγεωργίου.

Από τότε όπως καταγγέλλει η μητέρα της ξεκίνησε ο εφιάλτης.

«2 Νοεμβρίου έγινε το χειρουργείο το πρώτο. Στις 3 Νοεμβρίου παθαίνει την ανακοπή κατεβαίνει πάλι για χειρουργείο να ανοίξουν να καθαριστεί μετά την επόμενη ημέρα παθαίνει το εγκεφαλικό οίδημα χειρουργούν κρανιοτομή 3ο χειρουργείο, μαζεύει μετά στην εντατική και υγρό στον πνεύμονα».

Στις 23 Νοεμβρίου, 20 μέρες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο κατέληξε.

«Λίγες ώρες μετά το χειρουργείο με κοιλιακό άλγος υψηλές σφίξεις χαμηλή πίεση και το παιδί παρέμενε σε έναν θάλαμο νοσηλείας και μέχρι στιγμής δε διαπιστώνεται από τον ιατρικό φάκελο κάποια εκτίμηση της κλινικής εικόνας μέχρι που υπέστη ανακοπή».

Οι γονείς της 15χρονης Χριστίνας – Μαρίας κατέθεσαν σήμερα μήνυση σε βάρος έξι γιατρών του νοσοκομείου.

«Εκεί είναι σφαγείο, όχι νοσοκομείο»

Είναι τα λόγια των γονιών της 3χρονης Κατερίνας που πέθανε αφού νοσηλεύτηκε στο ίδιο νοσοκομείο πριν από 3 μήνες από άγνωστη αιτία μετά από 10ημερη νοσηλεία.

Βρίσκονται στο πλευρό της μητέρας της 15χρονης και ζητούν να αναζητηθούν ευθύνες για τον χαμό του παιδιού.

You may also like

Comments are closed.