ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Υποψία πνευμονικής εμβολής έδειξε η νεκροψία του 43χρονου που πέθανε στην καρέκλα του «Παπανικολάου»

papanikolaou thessaloniki xr

Τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένεται να ρίξουν «φως» στα αίτια θανάτου του 43χρονου άνδρα που τα ξημερώματα της 1ης Απριλίου άφησε την τελευταία του πνοή σε καρέκλα έξω από τα επείγοντα του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, λίγη ώρα μετά το εξιτήριο που είχε λάβει από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύματος, Δημήτρης Γαλεντέρης, ο μηχανισμός θανάτου είναι ακόμη υπό διερεύνηση και από την διενέργεια της νεκροψίας προέκυψε η υποψία πνευμονικής εμβολής. Ωστόσο, τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων είναι αυτά που θα διαμορφώσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα.

«Είναι γεγονός ότι ο άνθρωπος έφυγε από το νοσοκομείο και του επετράπη να επιστρέψει σπίτι του χωρίς να υπάρχει διάγνωση της κατάστασής του», τονίζει ο έμπειρος ιατροδικαστής, εξηγώντας ότι σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο των ΤΕΠ ότι ο ασθενής μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο χωρίς να υπάρξει διάγνωση, πόσο μάλλον από την στιγμή που ο 43χρονος επέμενε ότι πονάει και ότι χρήζει ιατρικής περίθαλψης.

Αναφορά του νοσοκομείου στο Υπουργείο Υγείας και την ΥΠΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το νοσοκομείο «Παπανικολάου» αναμένεται να παραδώσει λεπτομερέστατη αναφορά στο Υπουργείο Υγείας και στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια, με την οποία θα εξηγεί όσα έγιναν το βράδυ της Παρασκευής και το Σάββατο 2 Απριλίου. Σύμφωνα με την καταγραφή που έχει γίνει στα βιβλία του ΤΕΠ, φαίνεται ότι ο ασθενής εισήχθη και ότι οι γιατροί έκριναν πως δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, ούτε συνέτρεχαν λόγοι για περαιτέρω εξετάσεις. Ως εκ τούτου, του ζήτησαν να φύγει με αποτέλεσμα να καταλήξει δύο ώρες αργότερα στην καρέκλα του νοσοκομείου.

Παράλληλα, η διοίκηση του «Παπανικολάου» έχει ζητήσει να ελεγχθούν τα προγράμματα εφημεριών και έχει ξεκινήσει εσωτερική διερεύνηση για το περιστατικό θανάτου.

You may also like

Comments are closed.