ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Θρίλερ στην Ρωσία – Διάγγελμα Πούτιν για τα δημοψηφίσματα – Επικοινωνία μαζί του ζητάει ο Μακρόν – Μίλησαν ήδη Ερντογάν – Ζελένσκι

Facebook
Twitter

Διάγγελμα στον ρωσικό λαό θα απευθύνει απόψε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει και διάγγελμα του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Πριν από λίγο μεταδόθηκε ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε να έχει έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Πριν από λίγο, η Τουρκική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι λίγο πριν ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνθεί στον ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα, φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για ένωση με την Ρωσία, σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ αλλά και στην Χερσώνα και την Ζαπορίζια.

Και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται βέβαιος ότι τα εδάφη που έχουν καταληφθεί από τους ρώσους θα επιστραφούν στο Κίεβο και μάλιστα διαβεβαιώνει ότι ο Πούτιν θέλει να τελειώνει ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε πεπεισμένος ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να εξασφαλίσει τα ουκρανικά εδάφη που ελέγχονται από τα στρατεύματά της με αντάλλαγμα τον τερματισμό του πολέμου. Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι από το 2014 καλεί τον Πούτιν να επιστρέψει στην Ουκρανία την Κριμαία.

Σε συνέντευξη του στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι PBS, που μεταδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, απέρριψε το ενδεχόμενο να κατοχυρώσει η Ρωσική Ομοσπονδία τμήματα των ελεγχόμενων από την ίδια περιοχών ως προϋπόθεση για μια ειρηνική συμφωνία με την Ουκρανία.

«Όχι, και πέραν πάσης αμφιβολίας όχι… Εάν πρόκειται να εδραιωθεί η ειρήνη στην Ουκρανία, η επιστροφή των καταληφθέντων εδαφών θα είναι πολύ σημαντική. Αυτό είναι αυτό που αναμένεται, αυτό που θέλουν… Τα καταληφθέντα εδάφη θα επιστραφούν στην Ουκρανία.» δήλωσε ο Ερντογάν, απαντώντας στο ερώτημα, πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις στην Μόσχα.

Ταυτόχρονα ο Τούρκος πρόεδρος, δήλωσε ότι από το 2014 διεξάγει συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, καλώντας τον «να επιστρέψει την Κριμαία στους νόμιμους κατόχους». «Οι άνθρωποι που ζουν εκεί είναι ταυτόχρονα και δικοί μας απόγονοι», υπογράμμισε ο Ερντογάν και προσέθεσε ότι για την Άγκυρα έχει σημασία η υποστήριξη των Τατάρων της Κριμαίας.

Στην συνέντευξη που είχε δώσει ο Ερντογάν μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πούτιν στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στην Σαμαρκάνδη, είχε δηλώσει ότι ο Ρώσος πρόεδρος επιδιώκει να τελειώσει το πόλεμο το συντομότερο δυνατόν. «Είχαμε ευρύτατες συζητήσεις με τον Πούτιν στο Ουζμπεκιστάν. Και μου κατέστησε σαφές ότι είναι έτοιμος να τελειώσει με τον πόλεμο το συντομότερο δυνατόν. Αυτή την εντύπωση αποκόμισα, επειδή η κατάσταση εξελίσσεται αρκετά προβληματικά» δήλωσε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο το Κρεμλίνο θα ήθελε «να ολοκληρώσει αυτή την μάχη ειρηνικά». «Αυτή τη διένεξη, που προκάλεσε ανθρώπινα θύματα. Οι άνθρωποι πεθαίνουν και τελικά κανείς δεν είναι κερδισμένος» πρόσθεσε ο Ερντογάν, δηλώνοντας ότι η Μόσχα και το Κίεβο πέτυχαν συμφωνία για την ανταλλαγή 200 αιχμαλώτων.

Τι λέει το Κίεβο

Τα προγραμματισμένα δημοψηφίσματα της Μόσχας για την προσάρτηση πρόσθετων ουκρανικών εδαφών δεν θα έχουν κανένα αντίκτυπο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

Νωρίτερα σήμερα, οι φιλορωσικές αρχές σε επαρχίες της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας που τελούν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας ανακοίνωσαν ότι θα διεξαγάγουν δημοψηφίσματα για την ένωση με τη Ρωσία από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Κιέβου.

Πρόκειται για τις επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία και τις υπό ρωσική κατοχή ζώνες της περιοχής της Χερσώνας και της Ζαπορίζιας στη νότια Ουκρανία.

«Οι Ρώσοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Δεν θα αλλάξει τίποτα», είπε ο Κουλέμπα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την έναρξη μιας συνάντησης με την πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top