ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα της 4ης δόσης για τους 30-59 – Τι θα κάνουν όσοι έχουν νοσήσει

patra emboliastiko w15 62711emvoliastikokentropatra1

Εν μέσω της ανόδου του κύματος κορωνοϊού στη χώρα μας – είναι ενδεικτικό ότι τα τελευταία τρία 24ωρα καταγράφονται πάνω από 10.000 θετικά κρούσματα ημερησίως- και της αύξησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία – χθες πάνω από 220 ασθενείς με λοίμωξη covid χρειάστηκε να εισαχθούν σε απλές και ΜΕΘ κλίνες covid- δρομολογείται ο εμβολιασμός με τη δεύτερη αναμνηστική δόση έναντι του κορωνοϊού και για πολίτες ηλικίας 30 έως 59 χρόνων.

Η αναζωπύρωση της επιδημίας και η ανησυχία για «αρρυθμίες» στα νοσοκομεία (οι νοσηλευόμενοι ξεπέρασαν και πάλι το «φράγμα» των 1.000) οδήγησαν τους αρμόδιους στην απόφαση να ενισχύσουν περαιτέρω το εμβολιαστικό μέτωπο κατά του κορωνοϊού, παρότι αυτό αναμενόταν να γίνει το φθινόπωρο ενόψει του χειμερινού κύματος του ιού ή και με διαθέσιμο νέο εμβόλιο.

Έτσι, και παρόλο που δεν υπάρχουν προς το παρόν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση στον γενικό πληθυσμό κάτω των 60 ετών, η Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγήθηκε χθες να δοθεί η δυνατότητα εμβολιασμού σε όποιον το επιθυμεί.

Από την προσεχή Δευτέρα, 27 Ιουνίου, η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό – ενός ακόμη – ραντεβού για εμβολιασμό θα ανοίξει για όλους τους πολίτες άνω των 30 χρόνων.

«Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, η σύσταση αφορά σε πραγματοποίηση δεύτερης αναμνηστικής δόσης τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την 1η αναμνηστική δόση. Επιπλέον, σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά την πρώτη αναμνηστική δόση δεν προτείνεται να κάνουν τη δεύτερη.

You may also like

Comments are closed.