Τι είχε σχολιάσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ για το γεμάτο μεγάλους Καρναβάλι των Μικρών

Facebook
Twitter
karnavali skoura

  Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας Π. Σκούρας είχε απαντήσει μέσω της “Πολιτείας” για τις αιχμές περί μη τήρησης μέτρων, με αφορμή την αυξημένη συμμετοχή μεγάλων στο Καρναβάλι των Μικρών. Δηλώνοντας: «Ας ρωτήσουμε τα παιδιά, τι θέλουν…» αλλά κι ότι “Το καρναβάλι των μικρών εξελίσσεται σε καρναβάλι της οικογένειας”

 

 του Αχιλλέα Ροδίτη

Μιλάμε πια για Καρναβάλι των Μικρών ή για Καρναβάλι των Μεγάλων; Είναι η κουβέντα που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται έντονα, κυρίως από τα social media, με αφορμή την κάθε χρόνο διαπίστωση της αυξημένης συμμετοχής μεγάλων στα πληρώματα. Πράγματι, με δυσκολία διακρίνεις τα μικρά παιδιά ανάμεσα σε… δασκάλες, αλλά και μαμάδες, μπαμπάδες, θείες και θείους… Μια εικόνα που καυτηριάζεται από πολλούς οι οποίοι «σηκώνουν» τα βέλη τους και τα στρέφουν κατά της δημοτικής αρχής και της διοίκησης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης – Καρναβάλι Πάτρας.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας κ. Παύλος Σκούρας δίνει απάντηση στο θέμα, μέσω της «Πολιτείας». Κι όχι μόνο απαντά, αλλά δείχνει να αφήνει διάπλατα ανοιχτούς τους ορίζοντές του για αποδοχή τέτοιων αλλαγών, με την προϋπόθεση όμως ότι δεν διαταράσσουν την ασφάλεια των συμμετεχόντων και εν προκειμένω των παιδιών. Μάλιστα δείχνει φανερά ότι δεν τον ενοχλεί καθόλου που το Καρναβάλι των Μικρών μετατρέπεται, όπως ακριβώς το ονοματίζει, (παρακάτω), σε Καρναβάλι της Οικογένειας!

 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ

Απολαύσαμε μία εξαιρετική δράση των παιδιών μας. Η φροντίδα από πλευράς μας, που είναι και η πρώτη προτεραιότητα, ήταν για την ασφάλεια. Και αυτό πήγε πολύ καλά. Και υπήρχε σωστή αρχή και σωστή ροή στην παρέλαση.

Αλλά στο ερώτημα «μήπως η παρέλαση του καρναβαλιού των μικρών χάνει το νόημά της από τη στιγμή που εντάσσονται πάρα πολλοί μεγάλοι» ο κ. Σκούρας απάντησε μέσα από μια εντελώς διαφορετική οπτική σκοπιά. Λέγοντας συγκεκριμένα: «Κάθε τι όμορφο, προσελκύει. Το Καρναβάλι των Μικρών ως μια μορφή χαράς και δράσης είναι πιο όμορφο κι απ’ την μεγάλη παρέλαση και άρα προσελκύει πιο πολύ κόσμο». Και συνέχισε υπογραμμίζοντας: «Το Καρναβάλι είναι μια λαϊκή γιορτή που αυτοπροσδιορίζεται και οι οργανωτικοί κανόνες είναι δύσκολο να εφαρμοστούν. Ο κόσμος θέλει να βγει. Άρα, μάλλον, αρχίζει να γίνεται Καρναβάλι της Οικογένειας».

Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, με αυτόν τον τρόπο εγκαινίασε μία καινούργια οπτική στα πράγματα θέλοντας να εισάγει στη δημόσια συζήτηση την διάσταση που έχει να κάνει με την αυτόματη εξέλιξη του θεσμού μέσα από τον αυθορμητισμό των συμμετεχόντων, επισημαίνοντας ότι «πολλές απόψεις μπορεί να υπάρχουν αλλά αυτό που πρέπει πάντα να κρατάμε είναι αν υπάρχει συμμετοχή κι αν το θέλει ο κόσμος». Προσθέτοντας ότι «μπορεί να υπάρχουν κανόνες, και σίγουρα υπάρχουν», όμως «όταν μιλάμε για μια γιορτή, το θέμα είναι να αφήσεις τον κόσμο να γιορτάσει όπως θέλει, αρκεί να διασφαλίζεις την ασφάλειά του».

 

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝ

Σύμφωνα με τον κ. Σκούρα, αυτό το φαινόμενο υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και κατά τον ίδιο είναι δύο οι λόγοι που έχουν οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε αυτήν την αξιοσημείωτη συμμετοχή μεγάλων μέσα στα πληρώματα του Καρναβαλιού των  Μικρών. «Ο πρώτος λόγος είναι ο υπερπροστατευτισμός από γονείς που δυσκολεύονται να αφήσουν μόνα τους τα παιδιά τους», λέει ο κ. Σκούρας και προσθέτει: «ο άλλος λόγος είναι ότι οι γονείς θέλουν να χαρούν αυτή την γιορτή μαζί με τα παιδιά τους. Και τα παιδιά το θέλουν επίσης, και χαίρονται για αυτό». «Άρα, πώς μπορούμε εμείς και γιατί πρέπει να το εμποδίσουμε;», αναρωτήθηκε. Για να συμπληρώσει προτείνοντας: «Ας ρωτήσουμε, τελικά, τα ίδια τα παιδιά. Αυτά πρωταγωνιστούν. Θέλουν αυτή την εικόνα; Θέλουν να παρελαύνουν μαζί με τους γονείς τους ή δεν θέλουν; Αν θέλουν, γιατί να το εμποδίζουμε;».

ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

0021

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή