ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Τι είπε για την πορεία της πανδημίας στην Αχαΐα ο Χ. Γώγος

Gwgos
Δύσκολα χαρακτήρισε τα πράγματα στην περιοχή της Αχαΐας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στο Οpen TV, ο κ. Γώγος αναγνώρισε ότι η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή εδώ και εβδομάδες, τονίζοντας ωστόσο ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει εξαιτίας καλής προετοιμασίας.

Μεταξύ άλλων, ο καθηγητής απέκλεισε το ενδεχόμενο ανοίγματος του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου λέγοντας ότι υπάρχει πιθανότητα να δούμε και περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

«Για ένα μικρό διάστημα, 3-4 μέρες, θα έχουμε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων. Υπάρχει αβεβαιότητα. Δεν αποκλείεται να ανέβουν τα κρούσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη στιγμή το βάρος στο σύστημα είναι τέτοιο που δεν περνάει καν από τη σκέψη μας το άνοιγμα. Αν αρχίσει να περνά η επιδημιολογική επιβάρυνση, θα αρχίσει η συζήτηση. Όταν ο μέσος όρος των εβδομάδων αρχίσει να πέφτει σημαντικά και σταθερά, φτάσουμε στα 1.000, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε».

«Με σιγουριά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Με τον εμβολιασμό θα έχουμε μείωση των νοσηλευμένων», τόνισε ο κ. Γώγος.

Σχετικά με τις μεταλλάξεις, είπε ότι παίζουν μεγάλο ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων, καθώς το βρετανικό στέλεχος δείχνει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα. «Ο δείκτης θετικότητας είναι λίγο πάνω από το 1», εξήγησε.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα δεδομένα, από την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει μια ύφεση.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις τα ποσοστά δεν είναι τόσο μεγάλα, διαφαίνεται μια σταθεροποίηση η οποία μπορεί να αρχίσει να αποτυπώνεται. «Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει πραγματικά», τόνισε.

You may also like

Comments are closed.