ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Τι είπε ο Άκης Τσελέντης για τους σεισμούς στον Κορινθιακό [βίντεο]

Facebook
Twitter
Ανάλυση για τους σεισμούς που έχουν καταγραφεί τα τελευταία 24ωρα στον θαλάσσιο χώρο βόρεια του Ξυλόκαστρου στον Κορινθιακό κόλπο μίλησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Ο κ. Τσελέντης κάνει λόγο για μικροσεισμική ακολουθία. Η έως τώρα κατανομή των μικροσεισμών δείχνει μάλλον ενεργοποίηση ενός μικρού ρήγματος με διεύθυνση ΒΑ-ΝΔ κάτι που διαφέρει με την συνήθη διεύθυνση των μεγάλων ρηγμάτων του Κορινθιακού, για αυτό και μιλώ για μικρό ρήγμα, προσθέτει ο σεισμολόγος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

 

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά, που έχει ξεκινήσει από τις 27 Φεβρουαρίου, με εκατοντάδες δονήσεις.

Ειναι χαρακτηριστικό πως από τη νύχτα μέχρι σήμερα το πρωΐ της Τρίτητα έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 20 σεισμοί με τον μεγαλύτερο να είναι 3,1 Ρίχτερ.

Οι σεισμολόγοι πάντως φαίνοτνασι καθησυχαστικοί θεωρώντας πως πρόκειται για σμηνοσειρά και όχι για προάγγελο ενός μεγάλου σεισμού.

Η ανησυχία των κατοίκων , ωστόσο, είναι έκδηλη καθώς οι δονήσεις είναι σχεδόν επιφανεικαές και γίνονται ιδιαίτερα αισθητές.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top