ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Τι λένε οι γιατροί της Πάτρας για τον θάνατο των 3 κοριτσιών – Δεν αποκλείεται… ακόμη και η εκταφή!

Facebook
Twitter

Το νωρίτερο σε ένα μήνα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα για τα αίτια του θανάτου – ενώ νοσηλεύονταν – των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα, όπως δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος των ιατροδικαστών Γρηγόρης Λέων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η ολοκλήρωση των ιατροδικαστικών εξετάσεων, νεκροψία- νεκροτομή, τοξικολογικές, ιστολογικές, και γενετικές, είναι αυτές που θα δείξουν τις πραγματικές αιτίες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας – πρόκειται για το τελευταίο παιδί της οικογένειας που κατέληξε.  Όπως είπε ο πρόεδρος των ιατροδικαστών, στη συνέχεια θα ανοίξει η έρευνα και για τα άλλα δύο παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στο in.gr, τα ερωτήματα είναι τόσο πολλά που είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μέχρι και να υπάρξουν εκταφές των τριών κοριτσιών.

Αυτό το ενδεχόμενο προκαλεί ανατριχίλα, αλλά μπορεί να δώσει απαντήσεις σε σχέση με αυτή την τραγική υπόθεση.

Στο Ανθρωποκτονιών ο φάκελος

Όπως είναι γνωστό, ο φάκελος της υπόθεσης έχει αποσταλεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που διαθέτει έμπειρα στελέχη, με υψηλό ποσοστό εξιχνίασης αδικημάτων κατά της ζωής.

Τα στοιχεία που οδήγησαν τις Αρχές στην κίνηση αυτή, ήταν τόσο το γεγονός ότι τα παιδιά πέθαναν μεν σε διαφορετική ηλικία το καθένα, αλλά και τα τρία έφυγαν από τη ζωή ενώ νοηλεύονταν – και μάλιστα σε στιγμές όπου δεν υπήρχε παρουσία υγειονομικών στον θάλαμο.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι – γιατροί , ιατροδικαστές , νοσηλευτές αλλά και οι γονείς των παιδιών, που θα κληθούν στο τέλος της έρευνας.

Οι γιατροί της Πάτρας

Η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου δήλωσε στην ΕΡΤ ότι πρόκειται για ένα άλυτο μυστήριο το πώς τα τρία παιδιά κατέληξαν από διαφορετικές αιτίες με την ίδια περίπου κλινική εικόνα.

Τόνισε, ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί της Πάτρας είναι σοκαρισμένοι για το γεγονός ότι ακόμη δεν υπάρχουν απαντήσεις για τους τρεις θανάτους. Σημείωσε ότι οι ίδιοι έκαναν ό,τι μπορούσαν κατά την περίθαλψη των τριών κοριτσιών και είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν στην έρευνα για να δοθούν απαντήσεις.

Γιατί κινήθηκε η Εισαγγελία

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν τα –αναπάντητα μέχρι στιγμής– αίτια της τριπλής τραγωδίας που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Από εισαγγελική πηγή έγινε γνωστό ότι μετά τη λεπτομερή ανάγνωση των δημοσιευμάτων, εκφράστηκε απορία για το μυστήριο που καλύπτει τους τρεις «απρόσμενους» θανάτους της 6 μηνών Ιριδας, της 3,5 ετών Μαλένας και πρόσφατα της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Με τον κοινό νου φαντάζει ακατανόητο, όχι σε μια περίπτωση, αλλά σε τρεις που έπληξαν με τον πλέον τραγικό τρόπο την ίδια οικογένεια, να μην υπάρχουν επαρκείς απαντήσεις», ήταν το χθεσινό σχόλιο της ίδιας εισαγγελικής πηγής.

Λόγω της λεπτότητας και σοβαρότητας του θέματος, η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχει τύχει συνδρομής απ’ όλες τις εισαγγελικές βαθμίδες, αφού οι μυστηριώδεις θάνατοι έχουν απασχολήσει τους πάντες σε δικαστικό, επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο.

Οπως έγινε γνωστό, με βάση την εντολή για την διενέργεια της προκαταρτικής εξέτασης, πρόκειται να κληθούν για να καταθέσουν οι γονείς των τριών κοριτσιών, οι ιατροδικαστές που συνέταξαν εκθέσεις για τους «μυστηριώδεις» θανάτους και οι γιατροί των παιδιών.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top