ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Τι λένε οι σεισμολόγοι για τους πολλούς μικρούς σεισμούς στην Δυτική Ελλάδα – Παρέμβαση Τσελέντη

Facebook
Twitter

58 ασθενείς σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν έως αυτή τις 11:00 στην περιοχή της Λευκάδας από προχθές το απόγευμα στις 19:38. Ο μεγαλύτερος από αυτούς σημειώθηκε στις 03:48 χθες το πρωί και ήταν μεγέθους 4,4 Ρίχτερ και με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο 7χλμ ΒΔ της Λευκάδας.

Η σεισμική αυτή δραστηριότητα έχει προκαλέσει αναστάτωση τόσο στη νησί της Λευκάδας όσο και τις γύρω περιοχές μέχρι και την Πρέβεζα, όπου ορισμένοι από αυτούς έγιναν αισθητοί.

 

Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ο Δ/ντης Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Σεισμολόγος Dr Γεράσιμος Χουλιάρας, κάνει λόγο για επιφανειακούς σεισμούς οι οποίοι έχουν «ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον λόγω του σεισμικού ιστορικού της Λευκάδας με καταστροφικούς σεισμούς».

«Παρακολουθούμε και την συστάδα επιφανειακών σεισμών μικρού μεγέθους που έδωσε τα 4,4 Ρίχτερ σήμερα τα ξημερώματα με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον λόγω του σεισμικού ιστορικού της Λευκάδας με καταστροφικούς σεισμούς» έγραψε ο κ. Χουλιάρας στον προσωπικό του λογαριασμό στα social.

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, αναφέρει πως «το φαινόμενο μάλλον θα ολοκληρωθεί με αυτής της τάξης τάσεις μικρά μεγέθη» και επισημαίνει πως «λόγω του μεγάλου σεισμικού δυναμικού της περιοχής καλό είναι να ξαναθυμηθούμε τους όρους αντισεισμικής προφύλαξης».

«Τις τελευταίες ημέρες καταγράφουμε μία μικρό – σεισμική δράση βόρεια της Λευκάδος στο θαλάσσιο χώρο και την παρακολουθούμε από τα δίκτυα που έχουμε εγκαταστήσει στην περιοχή.

Το φαινόμενο μάλλον θα ολοκληρωθεί με αυτής της τάξης τάσεις μικρά μεγέθη λόγω όμως του μεγάλου σεισμικό δυναμικού της περιοχής καλό είναι να ξαναθυμηθούμε τους όρους αντισεισμικής προφύλαξης» αναφέρει ο κ. Τσελέντης στον προσωπικό του λογαριασμό στα social.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top