Τι θα συμβεί στα φαρμακεία αν ένα τεστ είναι θετικό;

Facebook
Twitter

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεση να αναθέσει διενέργεια τεστ Covid-19 στα φαρμακεία, οι φαρμακοποιοί ανά την Ελλάδα ξέσπασαν σε έντονες διαμαρτυρίες και έκτοτε ουδέν νεότερο για το θέμα.

Οι κυβερνητικές προθέσεις – σκέψεις δεν είχαν συνδυαστεί με μια επικοινωνία και συνεννόηση με τον κλάδο των φαρμακοποιών, αλλά ούτε μεταγενέστερα, μετά την εκδήλωση αντιδράσεων, επιχειρήθηκε ένας κάποιος διάλογος.

Με άλλα λόγια, στο θέμα τηρείται σιγή ιχθύος αναφορικά με τον διάλογο των δυο πλευρών. Σε κάθε περίπτωση, οι πατρινοί φαρμακοποιοί ξεκαθαρίζουν ότι συντάσσονται με τους συναδέλφους τους σε όλη τη χώρα, ώστε τα φαρμακεία να μην μετατραπούν σε χώρους διενέργειας τεστ Covid-19.

 «Στην περίπτωση που ένα δείγμα είναι θετικό, τι θα συμβεί; Το φαρμακείο θα πρέπει να κλείσει, να γίνει απολύμανση, όσοι περιμένουν στην ουρά θα πρέπει να φύγουν και να μην πάρουν τα φάρμακά τους»

Τους λόγους μας εξηγεί στην «Πολιτεία» το μέλος του Συλλόγου Φαρμακοποιών της Πάτρας, Δημήτρης Δημητρόπουλος. Αναλύοντας τα όσα προφανώς δεν σκέφτηκαν οι κυβερνώντες, που τάχθηκαν υπέρ μιας τέτοιας λύσης.

Πρώτον, ότι πρόκειται για μια ιατρική πράξη κι ως εκ τούτου οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να κάνουν κάτι αντίστοιχο. Δεύτερον, αν γίνονται τεστ στα φαρμακεία, τότε οι ουρές και ο συνωστισμός που θα προκύψει ,θα αποτελέσουν υγειονομική βόμβα -πέρα από τη δυσλειτουργία που θα προκαλέσει στα φαρμακεία. Τρίτον, και σημαντικότερο, δεν υπάρχουν οι υποδομές.

Οι φαρμακοποιοί θα έπρεπε σε μια τέτοια περίπτωση να εφοδιαστούν με ειδικές φόρμες και να διαθέτουν ειδικούς χώρους. Και τέταρτον, «στην περίπτωση που ένα δείγμα είναι θετικό, τι θα συμβεί;

Το φαρμακείο θα πρέπει να κλείσει, να γίνει απολύμανση, όσοι περιμένουν στην ουρά θα πρέπει να φύγουν και να μην πάρουν τα φάρμακά τους» αναφέρει ο κ. Δημητρόπουλος. Εν ολίγοις, μια τεραστίων διαστάσεων ταραχή άνευ προηγουμένου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top