ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Τι θα συνέβαινε αν σας «ρουφούσε» μια μαύρη τρύπα; Βίντεο της NASA δείχνει το τρομακτικό αποτέλεσμα

Facebook
Twitter
black-hole-freepik-2-scaled

Πιστεύεται ότι η «πτώση» μέσα σε μια μαύρη τρύπα θα ήταν ένας από τους πιο οδυνηρούς θανάτους στο σύμπαν. Όπως και κάθε άλλο αντικείμενο που πέφτει, θα τεντωνόσασταν βίαια σαν μακαρόνι σε μια διαδικασία που οι αστροφυσικοί αποκαλούν σπαγγέτιση (spaghettification)

Τώρα, ένα νέο φοβερό animation από τη NASA δείχνει τι θα βλέπαμε τις τελευταίες μας στιγμές αν μας ρουφούσε μία μαύρη τρύπα. Το βίντεο, που δημιουργήθηκε σε υπερυπολογιστή της NASA, δείχνει σε πρώτο πρόσωπο, μια βουτιά προς τον «ορίζοντα γεγονότων» μιας υπερμεγέθους μαύρης τρύπας – το τρομερό σημείο χωρίς επιστροφή.

Δείτε το εκπληκτικό και τρομακτικό βίντεο της NASA:

 

 

 

 

Οι επιστήμονες της NASA δημιούργησαν το animation στον υπερυπολογιστή Discover στο Κέντρο Προσομοίωσης Κλίματος της NASA στο Greenbelt του Maryland. Το πρότζεκτ δημιούργησε περίπου 10 terabytes δεδομένων – που ισοδυναμούν περίπου με το ήμισυ του εκτιμώμενου περιεχομένου κειμένου της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου στην Ουάσιγκτον.

«Αυτή η νέα, καθηλωτική οπτικοποίηση που παράγεται σε υπερυπολογιστή της NASA αναπαριστά ένα σενάριο όπου μια κάμερα μόλις “χάνει” τον ορίζοντα γεγονότων και ελσφενδονίζεται προς πίσω», αναφέρει η διαστημική υπηρεσία. «Ο προορισμός είναι μια υπερμεγέθης μαύρη τρύπα με 4,3 εκατομμύρια φορές τη μάζα του ήλιου μας, ισοδύναμη με το “τέρας” που βρίσκεται στο κέντρο του Γαλαξία μας».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top