Τι βλέπει κανείς ερχόμενος στην Πάτρα…! (φωτο)

Facebook
Twitter

 

Φυσικά και δεν βλέπει μόνο αυτά που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός της «Πολιτείας». Είναι πολύ περισσότερες οι εικόνες με αρνητικό πρόσημο, αλλά διαλέξαμε τέσσερις περιπτώσεις λίγο-πολύ χαρακτηριστικές και διάσπαρτες από διάφορες γειτονιές και με προβλήματα διαφορετικών κατηγοριών.

 

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ 9παρκινγκ 1

Το πρώτο που παρουσιάζουμε, είναι μια ενδεικτική εικόνα από τον χώρο στάθμευσης στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, δίπλα από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών. Είναι μάλιστα στο σημείο που οι οδηγοί μπαινοβγαίνουν πηδώντας τον μαντρότοιχο (αφού διασχίζουν τις γραμμές του τρένου). Και τα σκουπίδια που αντικρίσαμε, δεν ήταν μόνο στο συγκεκριμένο σημείο. Απλά φωτογραφήσαμε μόνο αυτό!

 

ΠΟΔΗΛΑΤΑ…

ΠΟΔΗΛΑΤΑ 1

«Δήμος Πατρέων – Δημοτικά Ποδήλατα», λέει η πινακίδα του ξεχαρβαλωμένου συστήματος που γέμισε σπρέι και αυτοκόλλητα, κι είναι εκτός λειτουργίας. Βέβαια αυτό, το τελευταίο, είναι που έχει την μεγαλύτερη σημασία. Διότι ποδήλατα δεν υπάρχουν. Άλλη μια προσπάθεια προώθησης της νοοτροπίας μετακίνησης με ποδήλατο, που απέτυχε, αλλά πολύ περισσότερο ξενίζει τους επισκέπτες της πόλης, και δη τους νέους φοιτητές και τους γονείς τους, το γεγονός αυτής της εικόνας εγκατάλειψης που παραπέμπει τη σκέψη τους σε έλλειψη ενδιαφέροντος για κάθε «κακώς κείμενο» και για κάθε εικόνα που εκθέτει την πόλη και τη λειτουργία της.

 

ΚΟΡΥΝΕΣ

ΚΟΡΥΝΕΣ 1

Το ‘χουμε ξαναγράψει στο πρόσφατο παρελθόν. Οι κορύνες, που κάποτε έγιναν χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια βελτίωσης του κυκλοφοριακού και ιδίως της αντιμετώπισης των διπλοσταθμευμένων οχημάτων, έχουν κοπεί και καταστραφεί αλλά δεν έχουν αντικατασταθεί. Τις πετσοκομμένες κορύνες τις φωτογραφίσαμε στην Έλληνος Στρατιώτου. Θυμίζουμε όμως ότι τέτοιες υπήρχαν και σ’ άλλους δρόμους της πόλης. Ακόμα και στην Αγίου Ανδρέου. Εκεί βέβαια δεν είναι πετσοκομμένες, εξαφανίστηκαν πλήρως!

 

Ο ΓΙΑΝΗΣ ΤΟΥ… ΜΑΪΟΥ!

ΓΙΑΝΗΣ 1

Αυτή η εικόνα θίγει εμάς τους ίδιους, διότι στην εικόνα της πόλης μας ΟΛΟΙ έχουμε ρόλο και ευθύνη. Το πανό για την ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη είναι κρεμασμένο στην πλατεία Γεωργίου απ’ τον Μάιο! Ακόμα βρίσκεται εκεί. Το κρέμασαν, δεν το ξεκρέμασαν όμως. Κι ούτε κανείς τους υποχρέωσε να το κάνουν. Αλλά ούτε και ένα αρμόδιο δημοτικό συνεργείο μπήκε στον κόπο. Πάντως, μην πάτε στο Νότιο Πάρκο. Η συγκέντρωση έγινε τον Μάη. Και ο Γιάνης δεν μπήκε τελικά στη Βουλή…

 

 

ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ

ΚΑΔΟΙ 1

Τα τσιμεντένια πλαίσια, για τους κάδους απορριμμάτων, στο κάτω και πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, μπήκαν κάπου στις αρχές του 2000. Σήμερα, είναι εμφανής η φθορά του χρόνου πάνω τους. Σπασμένα τμήματα, συνθήματα, σίδερα προεξέχουν… Εικόνα απαράδεκτη, πέραν του κινδύνου τραυματισμού για όποιον, απρόσεχτο, περαστικό…

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top