ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Τηλεφωνεί και …παρενοχλεί στις 5 το πρωί!

tilefono

Θρασύτατος φαρσέρ (;) αναστατώνει οικογένειες Πατρινών αλλά και ανήλικες, ενήμερη η Αστυνομία αλλά και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

 

 «Βρήκα αναπάντητη και μόλις πήρα πίσω, άρχισε να φωνάζει τραγουδιστά και επαναλαμβανόμενα μωρό μου…».

«Κάλεσε 5 το πρωί. Δεν απάντησα. Ενοχλητικός. Αν κάποιος δέχθηκε λεκτική επίθεση, να κάνει καταγγελία στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

«Κάλεσε ανήλικη κοπέλα και προχώρησε σε παρενόχληση!».

Είναι ορισμένες από τις εμπειρίες που όσοι τις έζησαν, έχουν αναφέρει σε σελίδα φόρουμ του Διαδικτύου. Εκεί άπαντες καταγγέλλουν την δράση του ίδιου ατόμου, που τον τελευταίο καιρό έχει αναστατώσει με ενοχλητικές κλήσεις του και στην Πάτρα.

Μάλιστα, ήδη έχουν καταφθάσει καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, είτε με τη μορφή μηνύσεων κατ’ αγνώστου που έχουν υποβληθεί επωνύμως και απευθείας στα γραφεία της Ασφάλειας της Πάτρας, είτε με τη μορφή προφορικών καταγγελιών που έχουν ήδη γίνει από πατρινούς στα κεντρικά της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα.

Η δράση του αγνώστου έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες και σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο του έχουν βρεθεί δεκάδες γυναίκες από την Πάτρα, οι οποίες δέχονται τις κλήσεις του οποιαδήποτε ώρα της μέρας ή και της νύχτας ακόμα, αφού ο συγκεκριμένος δεν διστάζει να τηλεφωνήσει μέχρι και στις… 5 τα ξημερώματα!

Σε όλες τις περιπτώσεις προκαλεί αναστάτωση με τα χυδαίου τύπου σχόλιά του, αλλά και τον πρόστυχο ερωτικό λόγο που αρέσκεται να χρησιμοποιεί στα θύματά του. Μεταξύ των «θυμάτων» του στην Πάτρα συγκαταλέγονται και «επώνυμες» ή «επώνυμοι» Πατρινές/οί, καθώς στόχος του δεν φαίνεται να είναι μόνο γυναίκες, αλλά και άνδρες και ζευγάρια.

Το «κόλπο» στο οποίο βασίζει ότι θα του απαντήσουν σ’ όποιο νούμερο και να καλέσει (κινητό ή σταθερό τηλέφωνο) είναι ότι δεν τηλεφωνεί με «απόκρυψη», αλλά με εμφανή τον αριθμό του δικού του κινητού τηλεφώνου. Κι αν τον καλέσεις πίσω, το σηκώνει απαντώντας αμέσως πρόστυχα, ενώ σε δεύτερη και πλέον κλήση απλά δεν απαντά ή το κλείνει ή σε μπλοκάρει.

Οι καταγγελίες που έχουν γίνει είναι τόσες πολλές, που αναγράφονται και μόνο με τον αριθμό κινητού του άγνωστου ενοχλητικού, η Google εμφανίζει πάνω από 4 με 5 διαδικτυακές σελίδες, γεμάτες αναφορές «θυμάτων» στις απειλές και τις ενοχλήσεις στις οποίες ο ίδιος προβαίνει.

 ΑΡΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Το παράδοξο είναι ότι παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες προς τις διωκτικές Αρχές εν τούτοις ακόμα, μετά από μήνες, δεν έχουν κινηθεί οι διαδικασίες άρσης του απορρήτου του συγκεκριμένου αριθμού και ο άγνωστος συνεχίζει απτόητος κι ανενόχλητος τη δράση του.

Γεγονός που σε κάνει να απορείς με την όλη διαδικασία. Αφού, ως γνωστόν, ακόμα κι αν το εκάστοτε «θύμα» τηλεφωνήσει στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, που αντιστοιχεί το νούμερό του, η απάντηση είναι πως απαγορεύεται να δώσουν στοιχεία, ούτε καν να επικοινωνήσει με κάποιον προειδοποιητικό τρόπο η εταιρεία μαζί του.

Ο «δρόμος» είναι μόνο ένας και «περνά» μέσα από την υποβολή μήνυσης και επώνυμης καταγγελίας στην ΕΛ.ΑΣ. Παρόλα αυτά, ούτε κι έτσι έχει υπάρξει αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

 

 

 

You may also like

Comments are closed.