Προσοχή σε επιτήδειους – Έβαλαν “χέρι” σε… 34.000 ευρώ στο Αίγιο και 10.000 ευρώ στο Αγρίνιο

Facebook
Twitter
Άγνωστος έβαλε “χέρι” σε 33.638 ευρώ που γυναίκα είχε στον λογαριασμό της επειδή την έπεισε να του δώσει τους τραπεζικούς κωδικούς της για δήθεν αναβάθμιση που γινόταν στα συστήματα ασφαλείας!

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το περιστατικό συνέβη στην Αιγιάλεια με θύμα μία γυναίκα η οποία δέχθηκε μήνυμα στο email της από άγνωστο ο οποίος της συστήθηκε ως τραπεζικός υπάλληλος. Με το μήνυμα αυτό την ενημέρωνε ότι γίνονταν εργασίες ενίσχυσης του συστήματος ασφαλείας της τράπεζας και ότι για τον σκοπό αυτό εκείνη έπρεπε να συμπληρώσει σε “τραπεζική εφαρμογή” που της προσκόμισε τα στοιχεία με τους τραπεζικούς κωδικούς της.

Όταν η γυναίκα το έκανε, το χρηματικό ποσό των 33.638 ευρώ που είχε στον τραπεζικό λογαριασμό της μεταφέρθηκε στην πιστωτική της κάρτα και ο δράστης προέβη σε διαδικτυακές αγορές προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παράλληλα μετέφερε σε δεύτερο λογαριασμό της παθούσης το ποσό των 1.500 ευρώ από τον οποίο επίσης έκανε διαδικτυακές αγορές αξίας 710 ευρώ.

Η γυναίκα ειδοποίησε το τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αιγιαλείας, σχηματίστηκε δικογραφία κατά αγνώστου και διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό της ταυτότητας του δράστη μέσα από τα “ίχνη” που πιθανώς να υπάρχουν στο διαδικτυακό σύστημα.

Και στο Αγρίνιο έκαναν “φτερά” 10.000 ευρώ!

Στο μεταξύ, και στο Αγρίνιο συνέβη παρόμοιο περιστατικό. Σε βάρος άνδρα αυτή τη φορά και με τη “λεία” του άγνωστου δράστη να αγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο επιτήδειος επικοινώνησε τηλεφωνικά με το θύμα και του προσποιήθηκε τον Φαρμαικοποιό που θα του παρείχε υπηρεσίες. Τον έπεισε να του δώσει τους τραπεζικούς κωδικούς του και με τον τρόπο αυτό ο δράστης μπόρεσε να μπει στον τραπεζικό λογαριασμό του θύματος και να μεταφέρει το ποσό των 10.000 ευρώ σε δύο άγνωστους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Και για αυτή την περίπτωση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστου και η υπόθεση ερευνάται.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top