Τιμές τροφίμων: Αυξημένος πληθωρισμός, μειωμένη κατανάλωση – ΠΙΝΑΚΕΣ

Facebook
Twitter
1000_cfcd9663-5f8c-4b6a-af33-bba2e294d36c

Πάνω από τον γενικό πληθωρισμό κινούνται οι ανατιμήσεις στα είδη διατροφής, όπως δείχνουν τα στοιχείς της ΕΛΣΤΑΤ και του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ). Ο πληθωρισμός τροφίμων “τρέχει” με ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες. Αρκεί να αναφερθεί ότι όταν ο γενικός πληθωρισμός τον μήνα Σεπτέμβριο ήταν 2,9%,

Πληθωρισμός - Τρόφιμα

ο πληθωρισμός τροφίμων για τον ίδιο μήνα ήταν 3,2%.

Πληθωρισμός - Τρόφιμα

Ανά είδος, οι αντίστοιχες τιμές ήταν:

38,9% στο ελαιόλαδο,

9,9% στα ψάρια,

Πληθωρισμός - Τρόφιμα

7,7% στα φρούτα και

11,3% στο ρεύμα

Πληθωρισμός - Τρόφιμα

Ως παράπλευρη απώλεια, η ακρίβεια… “χτυπά” την διατροφή καθαυτή και έτσι, τις ποσότητες της κατά κεφαλήν κατανάλωσης.

Έτσι πλέον οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καταναλώνουμε

6% λιγότερο ψωμί, ή 4 κιλά λιγότερο ψωμί ανά μήνα,

Πληθωρισμός - Τρόφιμα

16% λιγότερο κρέας, ή 6 κιλά λιγότερο κρέας ανά έτος

Πληθωρισμός - Τρόφιμα

42% λιγότερο φρέσκο γάλα,

Πληθωρισμός - Τρόφιμα

35% λιγότερο ελαιόλαδο, ή 6 λίτρα λιγότερο ελαιόλαδο ανά έτος και

Πληθωρισμός - Τρόφιμα

11% λιγότερα φρέσκα φρούτα ή 6 κιλά λιγότερα φρέσκα φρούτα ανά έτος.

Πληθωρισμός - Τρόφιμα

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή