ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι η κηδεία του τέως – Σύσσωμη στην Αθήνα η Βασιλική οικογένεια της Ισπανίας

Facebook
Twitter

Κλειδώνουν σιγά – σιγά οι υψηλοί προσκεκλημένοι που θα παρευρεθούν στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Η ώρα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα αλλά υπολογίζεται ότι θα είναι στις 12 το μεσημέρι. Για το θέμα του λαϊκού προσκυνήματος εξετάζεται το ενδεχόμενο να τεθεί η σορός του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου σε όποιον θέλει να αποδώσει φόρο τιμής λίγο πριν την εξόδιο ακολουθία στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Όλη η Βασιλική οικογένεια

Σύμφωνα με τον Ισπανικό Τύπο, εκτός από την Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας η οποία βρίσκεται στην χώρα μας από την περασμένη εβδομάδα, έχει επιβεβαιωθεί ότι θα έρθουν στην Αθήνα ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα της Ισπανίας, Φελίπε και Λετίθια αλλά και οι κόρες της Σοφίας, πριγκίπισσες Έλενα και Κριστίνα.

felipevasilias

Στην κηδεία αναμένεται να παραστεί σύμφωνα με τον Κάρλος Χερέρα διάσημο δημοσιογράφο και παρουσιαστή και ο επίτιμος Βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος ο οποίος ζει ατιμασμένος στο Αμπού Ντάμπι λόγω των σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του.

juancarlos sofia

Επίσης θα έρθουν στην Αθήνα εκπρόσωποι του θρόνου της Δανίας καθώς η σύζυγος του τέως Βασιλιά, Άννα Μαρία είναι αδερφή της Βασίλισσας Μαργαρίτας.

queen magrethe

Ποιοι πολιτικοί θα παραβρεθούν

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη όμως πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα χαρτιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κηδεία του τέως Βασιλιά θα παρευρεθούν η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου καθώς ο Κωνσταντίνος την είχε βαφτίσει ενώ ήταν και αδελφικός φίλος του πατέρα της.

Όσο για τον Παύλο Γερουλάνο θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι εκεί καθώς ο πατέρας του Μαρίνος Γερουλάνος ήταν ιδιαίτερος γραμματέας του Βασιλιά Παύλου, μετέπειτα τελετάρχης του τότε Βασιλιά Κωνσταντίνου μέχρι το 1967 και αυλάρχης της Άννας Μαρίας έως το 1974.

Επίσης στην κηδεία θα παραστεί η σύζυγος του Άδωνι Γεωργιάδη, Ευγενία Μανωλίδου. Ο υπουργός Ανάπτυξης θα βρίσκεται την Δευτέρα στο εξωτερικό.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top