ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΙΚΑΣ ΣΟΛΩΜΟΥ: Μια αρχόντισσα «κυρία» της προσφοράς

Facebook
Twitter
img_20240920_194737

Υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση τις αξίες του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού οργανισμού, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παραρτήματος Πατρών, ως πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος επί 10 και πλέον έτη, προσφέροντας στην κοινωνία.

Η Μόνικα Σολωμού αναχώρησε για την αιωνιότητα, χθες το απόγευμα,  μετά από μια σκληρή μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα με σοβαρά προβλήματα υγείας. H αγγελία του θανάτου της σκόρπισε άφατη θλίψη και βαθιά συγκίνηση στην πατραϊκή κοινωνία, στην οποία μέσα από την ανθρωπιστική, κοινωνική και εθελοντική της δράση είχε αφήσει έντονο αποτύπωμα. Άνθρωπος που υπηρέτησε με πίστη τον αξιακό της κώδικα, ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια, την πραότητα, την καλοσύνη και την δοτικότητά της, ενώ ήταν αγαπητή στην τοπική κοινωνία.

Ένα μεγάλο μέρος της ζωής της το αφιέρωσε στον εθελοντισμό. Υπήρξε  επί σειρά ετών μέλος του ∆.Σ. του περιφερειακού τμήματος του ΕΕΣ Πάτρας και για 10 και πλέον χρόνια ανέλαβε καθήκοντα στο αξίωμα της προέδρου. Υπηρέτησε τον συνάνθρωπο με αλτρουισμό και ανιδιοτέλεια, ήταν άνθρωπος με βαθιά χριστιανική πίστη, είχε έντονη κοινωνική παρουσία σε φιλανθρωπικές κυρίως εκδηλώσεις και δράσεις και πάντα στήριζε αθόρυβα τον συνάνθρωπο, έχον-τας ιδιαίτερη ευαισθησία στους ανθρώπους που υποφέρουν, που νοσούν και που έχουν την ανάγκη στήριξης, γι’ αυτό και έχαιρε εκτίμησης από την τοπική κοινωνία.

ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ
Η Μόνικα Σολωμού, το γένος Βαμβακά, υπήρξε πολύτιμος στυλοβάτης του αείμνηστου Υπουργού και διοικητή του ΙΚΑ Γρηγορίου Σολωμού από το 1962, οπότε και ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου.

ΤΗ ∆ΕΥΤΕΡΑ (2 Μ.Μ.) Η ΚΗ∆ΕΙΑ ΑΠΟ
ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝ∆ΡΕΑ
Η κηδεία της Μόνικας Σολωμού θα γίνει
το μεσημέρι (2 μ.μ) της ∆ευτέρας στον
Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου (νέο), ενώ η
ταφή στο Α’ ∆ημοτικό Κοιμητήριο.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top