ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Την Κυριακή ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου

εμβολιασμος
Όπως κάθε Πέμπτη, έτσι και σήμερα (07.10.2021), οι Αρχές ενημέρωσαν για την πανδημία και το πρόγραμμα εμβολιασμού, καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να προβληματίζει τους ειδικούς ενώ σε δυο μέρες τίθενται σε ισχύ και τα νέα μέτρα που «τελειώνουν» τους περιορισμούς για τους εμβολιασμένους.

Στο καθιερωμένο ραντεβού συμμετέχουν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μαζί τους σήμερα και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Συντονιστής Εμβολιαστικού του Σχεδίου “Ελευθερία”, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η ενημέρωση:

Αναφερόμενη στα παιδικά πάρτι, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τόνισε πως θα πρέπει να γίνονται με μονοψήφιο αριθμό παιδιών για να αποφευχθεί η διασπορά.

Από την πλευρά του, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν οι πολίτες άνω των 50 ετών το ραντεβού τους για την τρίτη δόση του εμβολίου.

«Από τα συνολικά 20.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα, 1.200 εντοπίζονται στη Λάρισα και 3.000 στη Θεσσαλονίκη», είπε στη συνέχεια η Βάνα Παπαευαγγέλου, επαναλαμβάνοντας πως η πλειοψηφία των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι και πως «προσπαθούμε να πείσουμε τους άνω των 70 να πάνε να εμβολιαστούν. Ένας στους τέσσερις άνω των 80 ετών είναι ανεμβολίαστοι». Ακολούθως ανέφερε πως η πορεία της πανδημίας παραμένει σταθερή στην επικράτεια.

«Στα περισσότερα πανεπιστήμια, ο εμβολιασμός των φοιτητών ξεπερνά το 80% και υπάρχει ένα πολύ καλά καθορισμένο πρωτόκολλο και όσοι είναι στα αμφιθέατρα θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν κάνει δύο rapid test την εβδομάδα. Μιλάμε για εμβολιασμένους, που φοράνε μάσκα… Υπάρχει μερίδα του κόσμου που φοβάται βλέποντας εικόνες συνωστισμού. Αλλά νομίζω είναι υπερβολικό», είπε η κα Παπαευαγγέλου.

Η Μίνα Γκάγκα αναφερόμενη στην άρση των μέτρων, τόνισε πως «υπάρχει μία μεγάλη δυσανεξία στο να ακολουθηθούν τα μέτρα. Πιστεύουμε ότι είναι κάτι που χρειάζεται. Ακόμα και πέρυσι που υπήρχαν μέτρα, τα κρούσματα συνέχισαν να ανεβαίνουν γιατί οι άνθρωποι συγκεντρώνονταν για παράδειγμα στα σπίτια. Αν θέλουμε να καταστρατηγήσουμε τα μέτρα, θα τα καταστρατηγήσουμε».

You may also like

Comments are closed.