ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ H ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ – Ε.Ε.ΣΠ. – Επί τάπητος το αίτημα των Εμπόρων να μην αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα στη Μαιζώνος

Facebook
Twitter
2) ΕΜΠΟΡΙΚΟς - ΔΙΟΝΥΣΑΤΟΥ (2)

 

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών έχει επίμονα θέσει το αίτημα στη Δημοτική Αρχή της Πάτρας, να δεσμευτεί ώστε ο νέος πεζόδρομος της Μαιζώνος να μην μετατραπεί σε έναν ακόμα πεζόδρομο με καφετέριες, τύπου Ρήγα Φεραίου.

 

Μάλιστα έχει επισταμένα και κατ’ επανάληψη ζητηθεί συνάντηση με τους συναρμόδιους Αντιδημάρχους, των Έργων κ. Παναγιώτη Μελά, και των Οικονομικών κ. Διονύση Πλέσσα, όμως μέχρι και τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας δεν είχε υπάρξει ανταπόκριση εκ μέρους του Δήμου. Γεγονός που προκαλούσε δυσαρέσκεια και στην Πρόεδρο του ΕΕΣΠ κα Ερμίνα Διονυσάτου. Όμως, το νέο είναι ότι η συνάντηση θα γίνει. Και μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, στην πλατεία Γεωργίου.

 

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

 

2) ΕΜΠΟΡΙΚΟς - ΔΙΟΝΥΣΑΤΟΥ (1)

 

Αυτό που θέλουν οι εκπρόσωποι των Πατρινών εμπόρων, είναι ο Δήμος να δεσμευτεί με τρόπο επίσημο και μη αμφισβητήσιμο, ότι δεν θα γίνει η Μαιζώνος ένας πεζόδρομος… τραπεζοκαθισμάτων αλά Ρήγα Φεραίου.

Ότι θα διασφαλιστούν, δηλαδή, οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες που θα επιβάλλουν κυρίαρχα την εμπορική δραστηριότητα κατά μήκος της Μαιζώνος και όχι το πέρασμα στην Εστίαση.

Αυτό που μάλιστα διευκρινίζει, μιλώντας στην «Πολιτεία» η κα Διονυσάτου, είναι ότι ο Δήμος συμφωνεί με το αίτημα σε προφορικό επίπεδο, δεν εντάσσει όμως στην «ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ» κάποια αντίστοιχη πρόβλεψη έτσι ώστε να ρυθμιστεί άπαξ διά παντός το ζήτημα. «Θέλουμε δέσμευση επίσημη ότι θα δοθούν άδειες για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, αλλιώς θα έχουμε σίγουρα μία από τα ίδια, δηλαδή, μία ακόμα Ρήγα Φεραίου.

Σε μια εποχή που το εμπόριο ταλανίζεται από πολλαπλά προβλήματα και που το ιστορικό κέντρο μιας πόλης, και από λειτουργικής αλλά και αισθητικής άποψης, χρειάζεται να έχει το τοπικό του εμπόριο εντός και όχι εκτός», σημειώνει η Πρόεδρος του ΕΕΣΠ.

 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ

1) εργα μελας (2) (1)

 

Πάντως ο κ. Μελάς απαντά μέσω της «Πολιτείας» ότι θα πρέπει να ξεχωρίζουμε το έργο από το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων. «Άλλο ο πεζόδρομος, άλλο το πρόβλημα με τα τραπεζοκαθίσματα», αναφέρει.

Προσθέτοντας ότι ουδείς μπορεί να απαγορέψει την χρήση ενός καταστήματος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «πεζόδρομος δεν σημαίνει τραπέζια και καρέκλες».

Με άλλα λόγια, δεν αποκλείεται η λειτουργία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά θα επιδιωχθεί να υπάρξει αυστηρή οργάνωση.

Αν και είναι κάτι που το δίδαγμα του παρελθόντος δείχνει ότι δεν έχει αποτέλεσμα στην πράξη. Μένει να δούμε πάντως τι θα συζητηθεί την Τετάρτη και πού ακριβώς θα καταλήξουν Δήμος και ΕΕΣΠ.

 

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ:

0005

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top