ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Τετάρτη το ετήσιο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου – Ποιοι έρχονται στην Αθήνα

mnimosino mak

Ήταν Τρίτη 10 Ιανουαρίου του 2023, αργά το βράδυ, όταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 83 ετών, έχοντας σημαδέψει ποικιλοτρόπως την νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Την Τετάρτη, ένα χρόνο ακριβώς μετά τον θάνατο του, η τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας θα τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο στο Τατόι, εκεί όπου ετάφη ο τελευταίος Έλληνας μονάρχης, σύμφωνα με την επιθυμία του.

Οι γιοι του πρίγκιπες Παύλος και Νικόλαος είναι στην Αθήνα-ο δεύτερος κατοικεί μόνιμα στην πρωτεύουσα-ενώ ο πρώτος εθεάθη στην εορταστική δοξολογία της Πρωτοχρονιάς και στον εορτασμό των Θεοφανίων. Παρακολούθησε τον καθαγιασμό των υδάτων στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας, ενώ τα τελευταία 24ωρα ασχολείται με το ετήσιο μνημόσυνο του πατέρα του.
Αυτό θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το πρωί στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι και η επιθυμία της οικογένειας είναι να πραγματοποιηθεί σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο σύμφωνα με τον Ανδρέα Μέγκο του Royal Chronicles.
Παρόλα αυτά θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η παρουσία οπαδών του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας, οι οποίοι θα σπεύσουν να αποτίσουν τον δικό τους φόρο τιμής ενώ το μέχρι που θα τους επιτραπεί να φτάσουν είναι θέμα της οικογένειας και των Αρχών.

Σήμερα και αύριο αναμένονται στην πρωτεύουσα τα υπόλοιπα τέκνα του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας από το εξωτερικό, καθώς και οι δύο αδερφές του Ειρήνη και Σοφία, ενώ το παρών αναμένεται να δώσει και ο Τόμας Φλορ. Πρόκειται για τον πεθερό του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος παντρεύτηκε την κόρη του Νίνα, τον Οκτώβριο του 2021 στην Αθήνα, σε μια λαμπρή γαμήλια τελετή στη Μητρόπολη.

Από την Αθήνα στο Λονδίνο
Περισσότερες λεπτομέρειες για την τελετή της Τετάρτης δεν έχουν διαρρεύσει, όμως το πιθανότερο είναι μετά το πέρας της να παρατεθεί και ένα γεύμα σχετικά πιο «ανοιχτό» και όχι αυστηρά οικογενειακό.

Αυτό αναμένεται να λάβει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και είναι πιθανόν να προσκληθούν πολύ στενοί φίλοι του εκλιπόντος και της οικογένειας ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Δυο εβδομάδες μετά το εν Αθήναις μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί άλλο ένα, αυτή την φορά επί βρετανικού εδάφους, αφού ο τέως βασιλιάς έζησε επί σειρά ετών στο Λονδίνο μαζί με την οικογένειά του.

Η τελετή θα λάβει χώρα στις 27 Ιανουαρίου, δεν έχει ανακοινωθεί ώρα και τόπος, ενώ όπως λένε οι πληροφορίες το παρόν αναμένεται να δώσει ο βασιλιάς της Αγγλίας Κάρολος, στενοί φίλοι του τέως βασιλιά από το εξωτερικό και παλιοί συνεργάτες του.

You may also like

Comments are closed.