ΚΟΣΜΟΣ

Το 1/5 της πόλης Χατάϊ έχει κατεδαφιστεί – Υπεράνθρωπες προσπάθειες από την ελληνική αποστολή

seismos tourkia

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών συνεχώς να αυξάνεται.

Η ελληνική αποστολή, που βρίσκεται από την Τρίτη στην πόλη Χατάϊ, μια πόλη των 200.000 κατοίκων, ξεκίνησε σήμερα το επιχειρησιακό της έργο, με δύο διασώσεις πολιτών από τα ερείπια μέχρι στιγμής.

«Δύσκολη η κατάσταση»

«Είναι πάρα πολύ δύσκολες οι συνθήκες, έχει αρχίσει να χιονίζει, η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλά», είπε, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος ΟΑΣΠ και επικεφαλής της ελληνικής αποστολής.

«Μετά από μια αγωνιώδη νύχτα, σήμερα αναλάβαμε τον επιχειρησιακό ρόλο που απέδωσε πριν 2 ώρες περίπου διασώζοντας έναν 50χρονο άντρα. Δυστυχώς τη χαρά της διάσωσης την διαδέχτηκε η λύπη. Ένα κοριτσάκι που προσπαθούσαμε επί 3 ώρες να βγάλουμε από τα ερείπια, δεν άντεξε και ‘έφυγε’ λίγο πριν το βγάλουμε».

Ωστόσο, η ελληνική αποστολή έσωσε και ένα 6χρονο κορίτσι από τα συντρίμμια.

«Ο απεγκλωβισμός μιας άλλης γυναίκας είναι σε εξέλιξη, με υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους διασώστες».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα:«Είναι αρκετά μεγάλη η καταστροφή από την εικόνα που έχουμε. Η πόλη είναι περίπου 200.000 κατοίκων και οι καταρρεύσεις σποραδικές αλλά σε ένα τμήμα, στο 1/5 της πόλης, υπάρχει ολοκληρωτική κατάρρευση και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο».

Όπως είπε ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, «πολλοί άλλοι είναι εγκλωβισμοί στα ερείπια. Θεωρώ ότι υπάρχουν δυνατότητες να διασωθούν και άλλοι άνθρωποι».

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ

γιοσεφ ΚΟΣΜΟΣ

Φυλάκισε και βίαζε την κόρη του επί 24 χρόνια και σήμερα δηλώνει «καλός άνθρωπος» – Έκανε μαζί της επτά παιδιά, εν αγνοία της συζύγου του και μητέρας της κοπέλας!

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του 87χρονου Γιόσεφ Φριτζλ, του άνδρα που φυλάκισε και βίαζε την κόρη ...