ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Το 1ο ΓΕΛ Πάτρας με το πρόγραμμα ERASMUS+ στην Ρουμανία

Facebook
Twitter
Το 1ο ΓΕΛ Πάτρας, συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ με τίτλο «Ένα σχολείο με ενεργό συμμετοχή στην τοπική και στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα».

Το πρόγραμμα αυτό είναι μια σύμπραξη πέντε σχολείων της Ευρώπης, από την Ρουμανία, την Πορτογαλία, την Πολωνία, την Τουρκία και την Ελλάδα και αποσκοπεί τόσο στη γνωριμία των πολιτισμών, παραδόσεων και εκπαιδευτικών συστημάτων των χωρών που συμμετέχουν όσο και στην ενεργό συμμετοχή των σχολείων μας στις τοπικές κοινωνίες, στο πλαίσιο του καλού παγκόσμιου πολίτη που προσφέρει το δικό του μερίδιο στον εθελοντισμό, την προστασία του περιβάλλοντος, το άνοιγμα στην κοινωνία και τη συνεργασία με φορείς για την αν άπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, αντιπροσωπεία της ομάδας ERASMUS του 1ου ΓΕΛ Πάτρας επισκέφτηκε το συντονιστικό σχολείο στην πόλη PETROSANI της Ρουμανίας από 4 έως 9 Απριλίου 2022. Την ομάδα αποτέλεσαν οι μαθητές και μαθήτριες της Γ και της Β τάξης του σχολείου, Σαρρή Χαριτίνη, Χριστοδουλοπούλου Μάρω, Μπεκροπούλου Αριάδνη, Γκαιντού Πενάμα, Τράκας Παναγιώτης και Στιβακτάκης Ανδρέας και οι συνοδοί καθηγητές Αμπατζή Μαριάνθη, Χασαποπούλου Καίτη και Ηλιομαρκάκης Γιώργος.

Τόσο η ομάδα του Πατρινού σχολείου, όσο και οι άλλες ομάδες των σχολείων εταίρων, έτυχε θερμής υποδοχής από το σχολείο COLLEGIUL NATIONAL INFORMATICA CARMEN SYLVA στο PETROSANI της Ρουμανίας και συμμετείχε σε δραστηριότητες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές που είχαν οργανώσει οι Ρουμάνοι καθηγητές και μαθητές. Οι μαθητές μας λειτούργησαν σαν πρεσβευτές του σχολείου, της πόλης και της χώρας μας και παρουσίασαν τον πολιτισμό, το πολιτικό σύστημα, τη γαστρονομία και την εκπαίδευση στην Ελλάδα και έμαθαν για τους αντίστοιχους τομείς των άλλων χωρών. Έκαναν φίλους, διέδωσαν τις ιδέες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας και επέστρεψαν πλουσιότεροι για να μεταφέρουν την εμπειρία τους στη σχολική και στην τοπική κοινότητα της πόλης μας.

ocgsansjqc6267fa1a3105d
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top