ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

To άνοιγμα του Ν. Φαρμάκη στον κενό πολιτικό χώρο… Απολαμβάνει την πρωτιά άνευ αντιπάλου!

FARMAKIS 2
Η Περιφερειακή Αρχή έλαβε το λάκτισμα πρόσφατα από τον Πρωθυπουργό στην Πάτρα για τις επόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές ο Νεκτάριος Φαρμάκης όμως αφήνει τα… στεγανά της ΝΔ και ανοίγεται σε… ελεύθερες πολιτικά και αυτοδιοικητικά περιοχές

Με το βλέμμα στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 βρίσκεται ο Νεκτάριος Φαρμάκης και οι συνεργάτες του. Και αυτό γιατί γνωρίζουν άπαντες πως δεν πρόκειται για μία εκλογική αναμέτρηση «περίπατο» και παράλληλα πως χρειάζονται μεθοδικές κινήσεις στον μακρύ προεκλογικό δρόμο για την εκλογή.

Αν και η πολιτική (και ιδιαίτερα στην αυτοδιοικητική της μορφή) είναι άλλο σπορ, θα μπορούσε κάποιος με ευκολία να ισχυριστεί πως η Περιφερειακή Αρχή Φαρμάκη κάνει «παιχνίδι» με έναν βασικό ποδοσφαιρικό όρο: το άνοιγμα στους κενούς χώρους.

Πράγματι, η τακτική αυτή στο χορτάρι των γηπέδων, είναι η πιο αποτελεσματική, γιατί απλά φέρνει τον επιθετικό τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα και έτσι οι πιθανότητες σκοραρίσματος είναι σημαντικά αυξημένες.

Για να το πετύχεις όμως αυτό χρειάζονται δύο προϋποθέσεις:

Πρώτον πασαδόρους προδιαγραφών και δεύτερον οι κενοί χώροι…

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης και οι συνεργάτες του έχουν ήδη πάρει «πάσες» και βρίσκουν κενούς χώρους τους οποίους και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν.

Η πρώτη πάσα και μάλιστα ακριβείας, ήρθε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος στην πρόσφατη περιοδεία του στην Πάτρα έπλεξε το εγκώμιο του Περιφερειάρχη και με κατανοητό τρόπο είπε το αυτονόητο, πως η στήριξή του στον Νεκτάριο Φαρμάκη είναι δεδομένη.

Όμως ταυτόχρονα η Περιφερειακή Αρχή ψάχνει και από μόνη της κενούς χώρους μέσα σε ένα ρευστό αυτοδιοικητικό σκηνικό το οποίο στην παρούσα φάση έχει μία και μοναδική σταθερή, δηλαδή τον σημερινό Περιφερειάρχη και την Παράταξή του.

Διεισδύει λοιπόν σε χώρους που δεν είναι μέσα στο «σπίτι» της Νέας Δημοκρατίας, στοχεύοντας σε πεδία απ’ όπου μπορεί και να βρει ισχυρές συμμαχίες και να διασφαλίσει το μεγάλο ζητούμενο της διεύρυνσης.

Και συγκεκριμένα πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί θύλακες που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ έχουν ήδη βολιδοσκοπηθεί και μάλιστα στο προσεχές διάστημα αναμένονται αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα σε καθαρά αυτοδιοικητικό επίπεδο, οι πόρτες είναι ανοιχτές σε όλους όσους βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας του πρώτου βαθμού.

Δήμαρχοι που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους, έχουν αρμονική συνεργασία με την Περιφέρεια, η οποία στην πλειοψηφία της μετατρέπεται σε αρωγή για πολλά και ουσιώδη ζητήματα που αφορούν στις τοπικές κοινωνίες.

Πώς λοιπόν είναι δυνατό να πετύχεις τα παραπάνω; Σημαντική παράμετρος γι’ αυτό είναι η δουλειά. Ακολουθεί όμως σε απόσταση αναπνοής τόσο το πρόσωπο όσο και τα χαρακτηριστικά του. Είναι αυτό που λέμε στην πολιτική «αυτός περνάει στην κοινωνία».

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαία τα συμπεράσματα της μεγάλης δημοσκοπικής έρευνας στις Περιφέρειες της χώρας, όπου ο Νεκτάριος Φαρμάκης είναι ο μοναδικός Περιφερειάρχης που κερδίζει μεγαλύτερο ποσοστό από εκείνο του πρώτου γύρου των εκλογών του 2019 (σχετικό ρεπορτάζ στη διπλανή στήλη).

Είναι αλήθεια πως όλα τα παραπάνω αποτελούν διαπίστωση με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Και μεγαλύτερη αλήθεια αποτελεί το γεγονός πως ο δρόμος είναι μακρύς και οι εκλογές πάντα δύσκολες.

Θα δούμε λοιπόν πολλές πάσες στον κενό χώρο μέχρι τότε. Το ζητούμενο πάντα θα είναι το γκολ.

Σημαντικό προβάδισμα και ποσοστά αποδοχής

Σκληρή μάχη θα δοθεί στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας. Τα στοιχεία της έρευνας του digital poll της εταιρείας GOOD Affairs που δημοσίευσε χθες ο AIRETOS.GR αποδεικνύουν ότι στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας το παιγνίδι είναι ανοιχτό για τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023. Η Έρευνα διεξήχθη από τις 14 μέχρι τις 21 Νοεμβρίου του 2022 και συμμετείχαν 6848 άτομα από όλη την Ελλάδα.

572

Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Νεκτάριος Φαρμάκης δείχνει να έχει σημαντικό προβάδισμα καθώς έχει αποδοχή από το 39% περίπου, ενώ η αρνητική ψήφος φθάνει το 43% , όπου εκεί συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι και όχι μόνο ένας. 

3 1 2

 

 

Του Νίκου Σύφαντου, από την Έντυπη Έκδοση της “ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ” της 28.11.2022

 

 

You may also like

Comments are closed.