ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το “Απόλλων” φυλλορροεί…

1γ
Και πόσα δεν έχουν γραφτεί για το Δημοτικό Θέατρο Πατρών αλλά δυστυχώς λύση δεν βρίσκεται. Εξακολουθεί και παραμένει σε άθλια κατάσταση ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα μνημεία με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία στην πόλη και το σήμα κατατεθέν του κέντρου της.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες, το έργο του Τσίλερ υπόκειται σε σταδιακή «αποψίλωση» και μάλιστα στην πρόσοψή του, κάτι που δημιουργεί σοβαρές υποψίες για το τι μπορεί να συμβαίνει στο εσωτερικό του στα σημεία όπου δεν φτάνει ο φακός των περαστικών.

Το “Απόλλων” φυλλοροεί. Σε κάποια σημεία δε, υπάρχουν πόρτες με φθορές, και κομμάτια τοίχου εξαφανισμένα σαν να τα έχει σκάψει ένα βαθύ κουτάλι. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Δήμος έχει δηλώσει πως θα προχωρήσει στην γενικότερη ανάπλασή του. Κατά καιρούς έγιναν κάποια «βαψίματα» και κάποιες επιδιορθώσεις, πριν κάποια χρόνια δε (επί Πελετίδη) είχαμε δει και τις περιβόητες σκαλωσιές. Ε και; Τα ίδια Παντελάκη μου.

Και παραμένει άγνωστο πότε θα δούμε το κόσμημα… να είναι πραγματικό κόσμημα. Δυστυχώς εξακολουθεί να έχει τα μαύρα του τα χάλια. Και από στατικής πλευράς, γι’ αυτό και έχει περιορισθεί η χρήση του.

1α 1 1β

Κωνσταντίνος Φλαμής

You may also like

Comments are closed.