ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Το Μπάκιγχαμ κατηγορείται για ρατσισμό από τη δεκαετία του ’60

Facebook
Twitter
Το παλάτι του Μπάκιγχαμ απαγόρευε τους «έγχρωμους μετανάστες», να εργάζονται ως υπάλληλοι στα γραφεία τη δεκαετία του 1960, αποκαλύπτουν έγγραφα -φωτιά του Εθνικού Αρχείου της Βρετανίας που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα “Γκάρντιαν” ενισχύοντας τις πρόσφατες κατηγορίες για ρατσισμό του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ στην πολύκροτη συνέντευξη τον Μάρτιο.

 

Τα έγγραφα αυτά αποκαλύπτουν πώς τον Φεβρουάριο του 1968, ο Λόρδος Τάιρον, επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της Βασίλισσας, είπε στον τότε Υπουργό Εσωτερικών «ότι οι έγχρωμοι μετανάστες επιτρέπεται να εργάζονται μόνο ως υπηρέτες ενώ είναι άγνωστο ποτέ ανακλήθηκε η συγκεκριμένη απαγόρευση.

Τα έγγραφα αυτά είναι επίσης πιθανό να προκαλέσουν τη διενέργεια έρευνας για τη μυστική κοινοβουλευτική διαδικασία, γνωστή ως “Queens consent” (συναίνεση της Βασίλισσας), η οποία επιτρέπει στην μονάρχη να ασκεί κρυφά πιέσεις στους υπουργούς για τροποποίηση νόμων που δεν της αρέσουν και αντιβαίνει με τα συμφέροντά της. Έτσι στα τέλη Φεβρουαρίου υπογράφηκε ψήφισμα από περισσότερα από 50.000 άτομα για σχετική έρευνα από το Κοινοβούλιο, ώστε να αποκαλυφθεί ο «ακατανόητος» μηχανισμός που ευνοεί το Παλάτι.

Επίσης η Βασίλισσα αντιμετώπισε κριτική πέρυσι με «την απουσία της», μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και των επακόλουθων διαμαρτυριών Black Lives Matter, που πραγματοποιήθηκαν σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν, ότι η μονάρχης δεν αναγνώρισε τη συμμετοχή της βασιλικής οικογένειας στο εμπόριο σκλάβων της Βρετανίας στη δεκαετία του 1500, ενώ υποστήριξε δημόσια τον καπετάνιο Τζον Χόκινς, ο οποίος συνέλαβε 300 Αφρικανούς και τους αντάλλαξε με τζίντζερ και ζάχαρη το 1562.

Τέλος η εφημερίδα Sunday Times ανέφερε τον Μάρτιο ότι το παλάτι σχεδιάζει να διορίσει έναν επικεφαλής ποικιλομορφίας, ο οποίος θα ενθαρρύνει τους βοηθούς του παλατιού να είναι πιο προσεκτικοί σε σχέση με τις μειονότητες των εθνών, τα άτομα με αναπηρίες και διαφορετικών φύλων.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top