ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Όλες οι ημερομηνίες για την σταδιακή άρση των περιορισμών

Facebook
Twitter
Την επανεκκίνηση μιας σειράς δραστηριοτήτων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας καθώς όπως είπε, «προχωράμε σε επιπλέον βήματα, ανάσες ελευθερίας». 

Συγκεκριμένα:

  • Στις 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία, βάσει του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου.
  • Στις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν τα ωδεία με αναλογία 1:1.
  • Στις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.
  • Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.
  • Στις 28 Μαΐου επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους. Αφορά μόνο σε καθήμενους, όχι όρθιους με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε κάποιες δραστηριότητες, που επανεκκινούν τις προσεχείς ημέρες.

Ειδικότερα:

  • Από σήμερα Σάββατο 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οι οργανωμένες παραλίες. Επίσης, από αύριο μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ., σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  • Τη Δευτέρα 10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια. Tα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό) καλούνται να προσέλθουν στο σχολείο έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ. Τα selftests διατίθενται δωρεάν και διενεργούνται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης, δρώντας έτσι συμπληρωματικά στο υφιστάμενο υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει υποχρεωτική χρήση μάσκας και διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών.
  • Από τη Δευτέρα 10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
  • Στις 10 Μαΐου επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.
  • Από 17 Μαΐου ξεκινουν πάλι οι πρακτικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης αποφοίτων Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ.
  • Επιπλέον, πάρθηκαν αποφάσεις για τον αθλητισμό, για την εστίαση καθώς και για άλλα ζητήματα που θα ανακοινωθούν από τα αρμόδια υπουργεία.

Λιανεμπόριο

Διατηρείται το sms για τις μετακινήσεις και τη μετάβαση στα καταστήματα του λιανεμπορίου.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ερωτηθείς σχετικά με τα sms κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, «με τον ιό δεν έχουμε ξεμπερδέψει, παραμένει αόρατος, ύπουλος, επικίνδυνος».

Ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε ότι η άρση των μέτρων θα γίνεται σταδιακά, με βάση ένα συγκεκριμένο πλάνο και σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι μετακινήσεις εξακολουθούν να γίνονται με αποστολή SMS, στο 13033. Ακόμα και για να μεταβούν σε καφέ ή εστιατόριο οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13033 με κωδικό 6. Ως προς τη μετάβαση σε καταστήματα λιανεμπορίου, γίνονται κατόπιν ραντεβού και με sms τρίωρης διάρκειας στο 13032.
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top