ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Το «δέμα από τα ΕΛ.ΤΑ.»είναι απάτη… Νέα κόλπα επιτήδειων

Facebook
Twitter
Προσοχή στους πολλούς, ευφάνταστους και εντελώς αληθοφανείς τρόπους που χρησιμοποιούν κυκλώματα επιτήδειων για να πετύχουν την εξαπάτηση πολιτών και την τελική οικονομική αφαίμαξη των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Κάθε λίγο και λιγάκι η «Πολιτεία» ανακαλύπτει και παρουσιάζει ένα νέο κόλπο των απατεώνων και ενημερώνει προς γνώση και συμμόρφωση όλων ημών των εν δυνάμει θυμάτων απάτης.

Η… ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

Μία από αυτές μάλιστα, η τελευταία που εντοπίσαμε, παρουσιάζεται ως… «δέμα των ΕΛ.ΤΑ.». Μάλιστα οι εμπνευστές του συγκεκριμένου τρόπου εξαπάτησης φροντίζουν από νωρίς να σε φέρουν κοντά στην παγίδα, στέλνοντας σου κάθε δεύτερη ημέρα από ένα ηλεκτρονικό μήνυμα για δήθεν παραγγελία. Έστω κι αν δεν έχεις παραγγείλει τίποτα! Όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση που περιγράφουμε. Σου στέλνουν δεύτερο μήνυμα για την διαδρομή που ακολουθεί το δέμα.

ΕΛΤΑ 2 1

Μετά άλλο μήνυμα ότι το δέμα έφτασε στις αποθήκες. Και τέλος, κι άλλο μήνυμα με το οποίο σου ζητείται να πατήσεις «επιβεβαίωση διεύθυνσης», διότι «δεν εντοπίστηκες». Το απειροελάχιστο όμως κόστος που βλέπεις να αναγράφεται για την υποτιθέμενη παραγγελία σου(μόλις 2,84 € στην προκειμένη περίπτωση) σου κινεί την περιέργεια και σε παροτρύνει να πράξεις επιπόλαια.

Αν πατήσεις για να επιβεβαιώσεις το πού μένεις, σου εμφανίζονται «κουτάκια» συμπλήρωσης των στοιχείων σου και στο τέλος σου δίνονται και «συγχαρητήρια», διότι δήθεν μπορείς να πληρώσεις με την κάρτα σου, για να αποφύγεις την ταλαιπωρία και απλώς να περάσεις για να παραλάβεις το δέμα από την αποθήκη. Καταχωρώντας στοιχεία που συνηθίζεται να ζητούνται σε διαδικτυακές πωλήσεις (όχι κάτι πολύ ύποπτο).

Που όμως αν τα συμπληρώσεις, τότε τα χρήματα σου από τον λογαριασμό σου έχουν κάνει «φτερά» σε χρόνο ρεκόρ. Και όταν πας στην αποθήκη των ΕΛ.ΤΑ. στην Πάτρα, συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχει κανένα δέμα να σε… περιμένει και καμιά παραγγελία στο όνομα σου!

ΕΥΤΥΧΩΣ… ΗΤΑΝ ΑΔΕΙΟΣ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

Τη συγκεκριμένη απάτη μας έδειξε αναγνώστης μας Πατρινός που ήταν ένα από τα θύματα. Αν και τυχερός, τελικά, διότι απλώς στον τραπεζικό του λογαριασμό είχε δεν είχε 3 ευρώ! Και αυτό ήταν που τον έκανε τυχερό μες την ατυχία του, αλλιώς θα είχε χάσει όλες του τις καταθέσεις.

ΕΛΤΑ 3 1

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top