ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Γιάννης Λαγός: Το Πρωτοδικείο Βρυξελλών αποφάσισε ομόφωνα να εκδοθεί στην Ελλάδα

Facebook
Twitter
Σύμφωνα με απόφαση του ολλανδόφωνου Πρωτοδικείου των Βρυξελλών ο Γιάννης Λαγός, πρέπει να εκδοθεί στην Ελλάδα. Ο Γιάννης Λαγός έχει έως τη Δευτέρα προθεσμία για έφεση. Αν δεν προσβάλλει την απόφαση, θα φτάσει στην Ελλάδα σε 7-10 μέρες.

 

Πώς συνελήφθη ο Γ. Λαγός

Η βελγική αστυνομία, είχε γίνει η σκιά του Γιάννη Λαγού. Τον ακολουθούσε σε κάθε του βήμα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο σπίτι του.

Με το που βγήκε από το σπίτι του προς άγνωστο προορισμό μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αστυνομία ήταν εκεί και τον περίμενε. Αυτό που ο ίδιος φαίνεται να επιθυμούσε αναμένοντας την απόφαση για το τι θα γίνει, θα ήταν να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, αλλά όπως φάνηκε και από την ανακοίνωση της εισαγγελίας των Βρυξελλών, δεν υπάρχει τέτοια απόφαση αυτή τη στιγμή. Πιθανόν γιατί θεωρείται ύποπτος φυγής.

Τι γίνεται με την αποζημίωση του Γ. Λαγού

Προς το παρόν φαίνεται ότι υπάρχει ένα κενό. Διότι ναι μεν πρέπει να πάψει να έχει την έδρα για να μην πληρώνεται, αλλά ο ευρωβουλευτής είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται στις μισές + 1 ολομέλειες, όπως επίσης και να ψηφίζει. Αυτά δεν μπορούν να συμβούν εφόσον θα είναι στη φυλακή, ούτε να ψηφίζει συνεργάτης του αντ’ αυτού εφόσον θα βρίσκεται στη φυλακή. Οπότε υπάρχει και αυτή η εκκρεμότητα, που πρέπει να απαντηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 7 Οκτωβρίου 2020 καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 13 ετών και 8 μηνών χωρίς αναστολή. Υπέβαλε ένσταση κατά της απόφασης του δικαστηρίου κρατώντας απόσταση ασφαλείας, από τις Βρυξέλλες όπου ήταν ευρωβουλευτής.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top