ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το έκτακτο δώρο Πάσχα έγινε… επιταγή ακρίβειας 300 ευρώ – Ποιοι και πότε θα το πάρουν

46e90a5a62b808b9b45e63e5cc368650 XL

Η κατάσταση στην Ουκρανία είχε «παγώσει» κάθε συζήτηση για το έκτακτο δώρο Πάσχα. Ωστόσο, με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό να σαρώνει τη χώρα, κρίνεται επιτακτική η βοήθεια στους ασθενέστερους. Αυτό είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Alpha.

Όπως είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός οι ανακοινώσεις θα γίνουν εντός Μαρτίου ενώ η πληρωμή της επιταγής ακρίβειας θα γίνει άμεσα και σίγουρα πριν από το Πάσχα.

Η επιταγή ακρίβειας θα αποτελεί σύμφωνα με πληροφορίες, μία εφάπαξ ενίσχυση, το ύψος της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, προκειμένου άνθρωποι που έχουν ανάγκη να βοηθηθούν εν μέσω πολέμου, ακρίβειας και πληθωρισμού.

Ο στόχος της κυβέρνησης, όμως, είναι να μην περιοριστεί στενά στους πιο αδύναμους, αλλά να πάει και πιο πέρα.

«Εάν, λοιπόν, μπορέσουμε -και θα καταφέρουμε- να δημιουργήσουμε έναν δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξουμε την κοινωνία, προτιμώ από το να έχουν όλοι από λίγο όφελος, και κυρίως το όφελος να το έχουν αυτοί που έχουν τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα, να χρησιμοποιήσω αυτόν το χώρο τον οποίο θα δημιουργήσω για να στηρίξουμε αυτούς που το έχουν σήμερα μεγαλύτερη ανάγκη», υπογράμμισε χθες ο πρωθυπουργός, επιχειρηματολογώντας γιατί σε αυτή τη φάση δεν έχει νόημα να μειωθούν έμμεσοι φόροι, όπως ο ΕΦΚ στα καύσιμα ή ο ΦΠΑ στα τρόφιμα.

You may also like

Comments are closed.