Το ΚΕΘΕΑ δεν σταματά. Οργανώνεται, νικά!

Facebook
Twitter
Γράφει η Ελισάβετ Καπαγερίδου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ-ΟΞΥΓΟΝΟ στην Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ

Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από την πρωτοφανή επίθεση που δέχτηκε το
ΚΕΘΕΑ, δηλαδή το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων. Τότε που με μια πραξικοπηματική κυβερνητική απόφαση, καθαιρέθηκε το εκλεγμένο και άμισθο Δ.Σ του κεντρικού ΚΕΘΕΑ για να αντικατασταθεί με ένα Δ.Σ διορισμένο και έμμισθο.

Κόντρα σε κάθε έννοια δημοκρατικότητας, σε κάθε έννοια συνταγματικότητας.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν προχώρησε σ’αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια μόνο λόγω αυταρχισμού. Τα κίνητρά της ήταν βαθύτερα. Επιθυμούσε να έχει τον έλεγχο στα τεκταινόμενα στο ΚΕΘΕΑ για λόγους συγκεκριμένους. Η φιλοσοφία του ΚΕΘΕΑ με την ξεκάθαρη στάση του
απέναντι στα ναρκωτικά και την καθαρή μέθοδο που εφαρμόζει σε όλα του τα
προγράμματα, δηλαδή απεξάρτηση χωρίς κανένα υποκατάστατο, εμπόδιζε τα
κυβερνητικά σχέδια.

Σχέδια τα οποία αποβλέπουν στην σταδιακή μετατροπή των
προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ, σε μονάδες χορήγησης υποκατάστατων.

Βέβαια η κυβερνητική αυτή εμμονή κάθε άλλο παρά δυσεξήγητη είναι. Πίσω από τα υποκατάστατα κρύβονται πολλά κέρδη για τις εταιρείες που τα παράγουν και τα διακινούν. Και η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν θέλει να δυσαρεστήσει αυτές τις κερδοφόρες εταιρείες.

Εκτός όμως από την οικονομική διάσταση της κυβερνητικής στάσης, υπάρχει και μία άλλη εξίσου σημαντική για τους κυβερνώντες.

Το ΚΕΘΕΑ μαζί με το έργο του που είναι αναγνωρισμένο σε
παγκόσμιο επίπεδο, μαζί με την επιτυχή απεξάρτηση χιλιάδων νέων, έχει
δημιουργήσει δευτερογενώς και ένα δυνατό κίνημα. Κίνημα που αποτελείται
από τα μέλη των οικογενειών που ευεργετήθηκαν από αυτό, που έχει σαν μέλη του ακόμη και νέους που απεξαρτήθηκαν.

Νέους που κάποτε σέρνονταν στις πιάτσες των ναρκωτικών και τώρα, όρθιοι και καθαροί, μπήκαν για τα καλά στον αντιναρκωτικό αγώνα. Με λάθος αντίπαλο όμως βάλθηκε η κυβέρνηση να αντιπαρατεθεί.

Ας δούμε όμως τα γεγονότα και πώς εξελίχθηκαν αυτά μετά την πρωτοφανή
επίθεση εναντίον του ΚΕΘΕΑ και της φιλοσοφίας του. Δίπλα σε κάθε ΚΕΘΕΑ ανά την Ελλάδα, υπάρχει και δρα υποστηρικτικά ένας Σύλλογος Οικογένειας. Στην πόλη μας ο Σύλλογος αυτός φέρει το όνομα ΟΞΥΓΟΝΟ. Πάνω από δεκατέσσερεις Σύλλογοι Οικογένειας δρουν ανά την χώρα. Χιλιάδες τα μέλη τους.

Όλοι αυτοί οι Σύλλογοι, όταν έσκασε η βόμβα τής καθαίρεσης του εκλεγμένου Δ.Σ του ΚΕΘΕΑ, δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια. Εκτός από τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις, προχώρησαν και σε συγκεκριμένες ενέργειες. Προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την καταδίκη του κυβερνητικού πραξικοπήματος. Και ως εκ θαύματος, μετά από δύο χρόνια η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας ήταν ένα γερό χαστούκι στο κυβερνητικό μάγουλο. Η καθαίρεση του εκλεγμένου και άμισθου Δ.Σ του ΚΕΘΕΑ κρίθηκε ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ.

Βέβαια οι Σύλλογοι Οικογένειας για να είναι ετοιμοπόλεμοι προχώρησαν και σε μια άλλη ενέργεια. Συνέστησαν ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ώστε η δυναμική των δράσεών τους να αθροιστεί, ίσως και να πολλαπλασιαστεί.Σ’ αυτήν την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ έχω την τιμή να εκπροσωπώ το δικό μας ΟΞΥΓΟΝΟ,και να συνεργάζομαι με τους εκπροσώπους των υπολοίπων Συλλόγων
Οικογένειας.

Όλοι μαζί, ενωμένοι σαν μια ομοσπονδιακή γροθιά, στεκόμαστε στο
μετερίζι του αγώνα. Ενός αγώνα σημαντικού για κάθε νέο και νέα, σημαντικού για κάθε οικογένεια. Έχουν αυτοί τα δόλια σχέδιά τους όπως άλωση του ΚΕΘΕΑ,νομιμοποίηση της κάνναβης κ.λπ., έχουμε κι εμείς τα δικά μας. Τα δικά τους είναι θάνατος, τα δικά μας είναι ζωή. Ας μην επιμείνουν στην πολιορκία του ΚΕΘΕΑ. Ένα νέο Μεσολόγγι γεννήθηκε στον αγώνα κατά των ναρκωτικών!

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top