ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Το κινητό στο παρμπρίζ έβαλε σε μπελάδες 48χρονο Πατρινό – Ύποπτος παρενόχλησης, στα «καλά καθούμενα»

Facebook
Twitter

Του Αχιλλέα Ροδίτη 

Ταξίδεψε στην Πάτρα για να περάσει μαζί με την κόρη του την μέρα γενεθλίων της, αλλά κατέληξε σε προσαγωγή στην Ασφάλεια όταν δύο άγνωστες νεαρές γυναίκες νόμιζαν πως τις φωτογράφιζε μέσα από το αυτοκίνητο του ενώ περνούσε απ’ το σημείο που βρίσκονταν.

Πρόκειται για την περιπέτεια που βίωσε στα ‘καλά καθούμενα’ 48χρονος πατρινός, που μέχρι να αποδειχθεί στους αστυνομικούς ότι δεν είχε διαπράξει το παραμικρό, έζησε στιγμές που δεν φανταζόταν ούτε στα χειρότερα όνειρα του, όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε στην «Πολιτεία».

Ο 48χρονος Γ.Β. διαμένει μόνιμα στην Αθήνα και είναι απ’ τους περιζήτητους επαγγελματίες του τομέα του. Η έφηβη κόρη του ζει στην Πάτρα με τη μητέρα της και σε κάθε ευκαιρία την επισκέπτεται. Έτσι συνέβη και το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν η κόρη του είχε τα γενέθλια της. Αλλά πριν πάει σε εκείνη, επισκέφθηκε παλιό του φίλο στην Κ. Αχαΐα, που συμπωματικά είχε επίσης γενέθλια. Πήγαν για καφέ στην πλατεία και σταμάτησαν σε ΑΤΜ για να βγάλει χρήματα.

Τότε τον πλησίασε άγνωστος και τον ρώτησε… ‘αν φωτογράφισε’ κάποιες κοπέλες που ήταν στην πλατεία καθώς περνούσε με το αυτοκίνητο του (του οποίου είχαν συγκρατήσει μάρκα και χρώμα). Ο 48χρονος εξέφρασε την έκπληξή του, αρνούμενος πως είχε κάνει κάτι τέτοιο. Η λύση στο… μυστήριο βρέθηκε αμέσως, καθώς ο ίδιος είχε το κινητό του κολλημένο στο παρμπρίζ (από τη μέσα πλευρά) για να περνά τα διόδια με την εφαρμογή e-pass.

ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νωρίς το βράδυ ο 48χρονος πήρε τον δρόμο προς Πάτρα, για να συναντήσει την κόρη του, αλλά στην εθνική οδό τον… σταμάτησε περιπολικό και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτενή έλεγχο. Παρότι όλα ήταν εντάξει, του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο τμήμα επειδή… οι κοπέλες είχαν κάνει προφορική καταγγελία με υπόνοια παραβίασης προσωπικών δεδομένων και παρενόχλησης!

«Οι ερωτήσεις ήταν ίδιες με αυτές που μου έκανε ο άγνωστος στην πλατεία. Απαντούσα πρόθυμα διαβεβαιώνοντας πως ουδέποτε έβγαλα φωτογραφίες σε οποιονδήποτε άγνωστο/η και δήλωσα πως είμαι πατέρας κι ότι ήταν η μέρα γενεθλίων της κόρης μου», ανέφερε ο ίδιος στην «Πολιτεία».

Ζήτησαν να ελέγξουν το κινητό του, του μίλησαν για τα δικαιώματα του, σαν να επρόκειτο για σύλληψη. Αποδέχθηκε να τους δείξει τα πάντα, για να αποδείξει πως… «ήταν αθώος», έστω κι αν δεν του είχε απαγγελθεί κάποια κατηγορία.

«Περισσότερο γιατί ως πατέρας θέλησα να ξεδιαλύνω οποιαδήποτε ανησυχία των γυναικών ή και δικών τους ανθρώπων αλλά και για να ξεμπερδεύω με την περιπέτεια», τονίζει. Ωστόσο εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του λέγοντας τους πως: «το θεωρούσα παράλογο να κάνουν προσαγωγή αλλά να ακολουθούν διαδικασία σαν να επρόκειτο για κανονική σύλληψη εγκληματία», προσθέτει.

ΟΥΔΕΝ ΜΕΜΠΤΟΝ, ΑΛΛΑ…

Τελικώς αποδείχθηκε πως δεν υπήρχε το οτιδήποτε μεμπτό και του επετράπη η αποχώρηση, αφού όμως είχαν ήδη φτάσει μεσάνυχτα (!) και στο μεταξύ δεν είχε μπορέσει ούτε στην κόρη του να τηλεφωνήσει.

«Όταν επιτέλους μου έδωσαν τα χαρτιά μου και με χαιρέτισαν, ζήτησα αντίγραφο της προσαγωγής μου. Και τότε με ρώτησαν: ‘Γιατί;’ και τους εξήγησα: ‘Διότι είναι το δικαίωμα μου και επιθυμώ να το ασκήσω αφού με κρατήσατε εδώ’». Του απάντησαν όμως ότι… έπρεπε να απευθυνθεί (από… Δευτέρα) στη Γραμματεία για να κάνει τις προβλεπόμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες υποβάλλοντας σχετικό αίτημα.

«Δεν είναι και η καλύτερη εμπειρία. Και πλέον ανησυχώ αν αυτή η περιπέτεια θα εμφανιστεί ξανά μπροστά μου ή θα με συντροφεύει στη ζωή μου. Δεν πρέπει με ένα επίσημο έγγραφο να βεβαιώνεται ότι δεν βρέθηκε τίποτα εις βάρος μου κι ότι δεν σχετίζομαι με τέτοια πράγματα;», αναρωτιέται. Όντας αποφασισμένος να διεκδικήσει το δίκιο του.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top