ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του – ΦΩΤΟ

yaqzthyghb63daabf3f339e

Σε κλίμα κεφιού και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για το νέο έτος, του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών την περασμένη Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 σε αίθουσα δεξιώσεων της πόλης της Πάτρας.

Η Πρόεδρος κυρία Κατερίνα Πολυκρέτη και το Διοικητικό Συμβούλιο καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκαν για το καλό της καινούργιας χρονιάς. Μαζί μας ήταν μέλη, μαθητές, φίλοι και υποστηρικτές του Λυκείου, οι οποίοι διασκέδασαν με την ψυχή τους για πολλές ώρες υπό τους ήχους της πενταμελούς ζωντανής ορχήστρας που αποτελούνταν από τους: Γιάννη Οικονόμου (Βιολί), Βασίλη Παπαγεωργίου (Kλαρίνο), Λύσανδρο Παναγόπουλο (Λαούτο-Τραγούδι), Βασίλη Αδαμόπουλο (Κρουστά), Μαρία Ξύγκα (Τραγούδι).

Ιδιαίτερες ευχαριστίες από το Λύκειο Ελληνίδων, για την παρουσία τους: στον π. Βασίλειο Πατσό, εκπρόσωπο του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών κκ Χρυσοστόμου, στην βουλευτή Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο, στην Εκπρόσωπο της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Μαρία Γκάτη, στον Επίτιμο Πρόεδρο Αιμοδοσίας Καραμανδανείου Νοσοκομείου κ. Λευτέρη Πολυκρέτη καθώς και στους εκπροσώπους από τον Σύλλογο «Φλόγα», τον «Μορφωτικό Σύλλογο Κυριών Πάτρας» και το «Χορευτικό Δασκάλων Νηπιαγωγών Πάτρας».

Ευχές για μία Καλή και δημιουργική χρονιά!

Οι μικροί μαθητές ήρθαν στο Λύκειο με τον γνωστό σε όλους μας ενθουσιασμό τους και «γέμισαν» τον χώρο και τις καρδιές μας με αθωότητα, ζεστασιά και χαρά.

Παρακολούθησαν την διήγηση του λαϊκού παραμυθιού «Η κυρά-Καλή» από την Νηπιαγωγό κυρία Δήμητρα Νικολοπούλου, ενώ με την καθοδήγηση την δική της και την βοήθεια των δασκάλων τους κατασκεύασαν ένα ημερολόγιο εμπνευσμένο από το παραμύθι που άκουσαν.

Η μικρή τυχερή μαθήτρια που κέρδισε το φλουρί πήρε το δώρο της (4 εισιτήρια θεάτρου της πόλης μας) και η εκδήλωση έκλεισε με τον κεφάτο χορό των παιδιών μας.

Ευχαριστίες στην κυρία Δήμητρα Νικολοπούλου για την άμεση και θερμή ανταπόκρισή της στο κάλεσμα του Λυκείου των Ελληνίδων καθώς και στους δασκάλους των παιδιών, κκ Νεκταρία Μπονάτσου, Βένια Πολυχρονοπούλου, Ειρήνη Σαρκάβελα και τον κ. Γιώργο Παναγιωτάρα για την συμμετοχή και την βοήθειά τους.

Τέλος, απευθύνονται ευχαριστίες σε όλους τους γονείς «για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε όλη την χρονιά και την τιμή που μας κάνουν να μας εμπιστεύονται τους πιο πολύτιμους «θησαυρούς» τους-τα παιδιά τους!».

Τέλος το ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών προχώρησε για 1η φορά από την επανίδρυσή του το 1976, στην αναγόρευση σε Αρωγά Μέλη, δύο ανθρώπων που αποτέλεσαν ορόσημο στην πορείας του Λυκείου, των χοροδιδασκάλων κ. Δημήτρη Ηλία και Βασίλη Σταμόπουλου.

Δύο άνθρωποι που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις  μιας και οι δυο τους αποτελούν θεμέλιους λίθους στο Οικοδόμημα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών. Ο καθένας με τον τρόπο του- ανάλογα με τις συνθήκες και την εποχή- έχουν αποτελέσει πυξίδα δημιουργίας για το Λύκειο. Η ακούραστη δουλειά τους μαζί με την αγάπη τους έχουν οδηγήσει το Λύκειο στα μονοπάτια της γνήσιας λαϊκής μας παράδοσης, της διδασκαλίας της ιστορίας μας και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και τον τόπο μας.

Με αυτές τις σκέψεις και θέλοντας να τους τιμήσουμε με το να μείνουν τα ονόματα τους ανεξίτηλα γραμμένα στην επίσημη Ιστορία του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών αναγορεύσαμε Αρωγά μέλη τον κ. Δημήτρη Ηλία, χοροδιδάσκαλο που μας δίδαξε να “χορεύουμε με την ψυχή μας” και τον κ. Βασίλη Σταμόπουλο, χοροδιδάσκαλο, για τις παρέες που “σμίγει σε χορούς κυκλωτικούς“, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

pmqbndeoja63daad2a84a5b
vhdlcvkesz63daad346fecf
shrmnltlbb63daad4d3554a
obcspvupyk63daad5576787

You may also like

JHN 1622 ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Η δημοτική αρχή στην εκδήλωση της Αχαϊκής Πολιτείας για την κλιματική αλλαγή και την διάβρωση των ακτών

Οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος Νίκος Ασπράγκαθος, Πολεοδομικού-Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού Αναστασία Τογιοπούλου και  Παιδείας Τάκης Πετρόπουλος, παραβρέθηκαν εκ ...

Comments are closed.