ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Το μεγαλύτερο «λίφτινγκ» στην παραλία Κάτω Αχαΐας (pics)

nea paralia kato axaia 2
Όλη η παραλία της Κάτω Αχαΐας, αλλάζει ριζικά. Στα πρότυπα μεγάλων παραλιακών πάρκων (όπως λόγου χάρη αυτού της Πάτρας, αλλά σε μεγαλύτερη έκταση).

Ένας εγκαταλελειμμένος χώρος με μπάζα, σκουπίδια και καλαμιές έχει ήδη μετατραπεί σε μια όαση αναψυχής για λουόμενους και μη, για περπάτημα, τζόκινγκ, ακόμα και διεξαγωγή μεγάλων εκδηλώσεων (συναυλιών κ.α.) όταν με το καλό οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Αξιοσημείωτη επισήμανση είναι ότι το όλο έργο δεν αφορά αποκλειστικά και μόνον τους κατοίκους της Κάτω Αχαΐας και τους δημότες της Δυτικής Αχαΐας αλλά και τους πατρινούς, με δεδομένη την πρόσφατη σιδηροδρομική σύνδεση των δύο περιοχών με τον προαστιακό, που κάνει ευκολότερη κι ασφαλέστερη την μετακίνηση για νέους και μεγαλύτερους.

nea paralia kato axaia 1

«Θέλαμε να φτιάξουμε την παραλία της πόλης μας και οι εργαζόμενοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε μια κοινή προσπάθεια και έναν κοινό σκοπό», λέει στην «Πολιτεία» ο αντιδήμαρχος Άγγελος Καραντζάς.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΕΡΓΑ

«Από τον Φεβρουάριο έχουμε ξεκινήσει εντατικά τις εργασίες, και δουλεύουμε ακόμα, έχοντας όμως στο μεταξύ πετύχει μία αξιοθαύμαστη ανάπλαση-μεταμόρφωση του χώρου», τονίζει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, Άγγελος Καραντζάς. Εξηγώντας ότι έχει καθαριστεί η ακτή σε μήκος 2 χιλιομέτρων, έχει στρωθεί γκαζόν σε τεράστια έκταση με σύστημα υπόγειου ποτίσματος, έχουν γίνει δενδροφυτεύσεις, έχουν τοποθετηθεί παγκάκια, ντουζιέρες, καμπίνες λουόμενων, ενώ πολύ σύντομα θα εγκατασταθούν και όργανα γυμναστικής.

Σημαντική είναι και η παράμετρος του πώς κατασκευάστηκε το όλο έργο ανάπλασης της παραλίας της Κάτω Αχαΐας. Και αυτό διότι δεν επρόκειτο για κάποια εργολαβία η οποία ανατέθηκε σε ιδιώτη, αλλά αποτέλεσε κοινό στόχο των εργαζομένων στον Δήμο και συγκεκριμένα στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου. Ο κ. Καραντζάς εξηγεί ότι το έργο έγινε με τη διαδικασία της «αυτεπιστασίας».

karantzas paralia

«Θέλαμε να φτιάξουμε την παραλία της πόλης μας και οι εργαζόμενοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε μια κοινή προσπάθεια και έναν κοινό σκοπό, που θα εξυπηρετήσει εμάς τους δημότες και τα παιδιά μας, αλλά και κάθε επισκέπτη», σχολιάζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΛΟΥΤΟ

Είναι αυτονόητα τα οφέλη από μια τέτοιου είδους ανάπλαση. Η αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής και οι διέξοδοι στους νέους οδηγούν σε εύλογα θετικά αποτελέσματα που δεν είναι ανάγκη να αναλυθούν. Ωστόσο για τον κ. Καραντζά το όφελος δεν… σταματά εκεί.

Όπως λέει χαρακτηριστικά στην «Πολιτεία»: «Το συγκεκριμένο έργο… παράγει πλούτο».

Αναλύοντας αυτή του τη φράση εξηγεί ότι η δημιουργία μιας έκτασης εκτός από το να αλλάζει ριζικά την εικόνα της συγκεκριμένης περιοχής συμβάλει ώστε ο Δήμος να ενισχύσει τον ρόλο του ως τουριστικός προορισμός και να γνωρίσει αυξημένη επισκεψιμότητα μέσα από πλούσια δράση στον τομέα της διοργάνωσης εκδηλώσεων πολιτιστικού, κοινωνικού, ιστορικού και άλλου ενδιαφέροντος.

«Αυτό συνεπάγεται επισκέπτες και τουρισμό», διευκρινίζει ο κ. Καραντζάς ευελπιστώντας ότι αυτό το έργο σε συνδυασμό με άλλα που εκτελούνται ή δρομολογούνται θα φέρουν την περιοχή ακόμα πιο κοντά στο επίκεντρο της προσοχής.

nea paralia kato axaia 3

You may also like

Comments are closed.