Το νερό νεράκι λένε οι κάτοικοι του Σαραβαλίου – Κεφαλόβρυσου: Στο απροχώρητο η κατάσταση, συγκεντρωση την Κυριακή

Facebook
Twitter

Το νερό νεράκι λένε οι κάτοικοι του Σαραβαλίου – Κεφαλοβρύσου, στην Πάτρα για πολλές ημέρες και ετοιμάζουν αντιδράσεις, προκειμένου η δημοτική αρχή και η ΔΕΥΑΠ να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα.

Μάλιστα την Κυριακή πραγματοποιούν έκτακτη συνάντηση στην οποία καλούν τη Δημοτική Αρχή και εκπροσώπους όλων των παρατάξεων για να ακούσουν την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, οι κάτοικοι της περιοχής.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζουν:

Μετά από δύο χρόνια ομαλοποίησης, το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής Κεφαλοβρύσου και Σαραβαλιου, επιστρέφει. Για πολλα χρόνια(πάνω από 10) η ευρύτερη περιοχή μαστιζόταν από ελλιπή υδροδότηση .Τα καλοκαίρια περνούσαν με συνεχόμενα 10ημερα χωρίς νερό .Φθινόπωρα και χειμώνες ,που έξω πλημμύριζαν οι δρόμοι, υπήρχαν ημέρες χωρίς νερό,χωρίς ενημέρωση,χωρίς προειδοποιήση διακοπής του. Τότε λοιπόν δημιουργήθηκε μια ομάδα κατοίκων της περιοχής, που μετά από άκαρπες άλλες προσπάθειες, καταλήξαμε στον Εισαγγελέα με αίτημα να γίνουν τα απαραίτητα προκειμένου η ΔΕΥΑΠ να λύσει το πρόβλημά μας.

Εν τω μεταξύ η ΔΕΥΑΠ μας συνέδεσε με μια γεώτρηση του Γλαύκου και για τα επόμενα 2 χρόνια το πρόβλημα επιλύθηκε, είχαμε επιτέλους νερό χωρίς διακοπές. Το καλοκαίρι που πέρασε η περιοχή της Αγίας Παρασκευής ,δίπλα στην Κρήνη, άρχισε πάλι να έχει διακοπές. Στο Κεφαλόβρυσο είχαμε μειωμένη πίεση, αλλά δεν έγινε διακοπή. Μέχρι που, εδώ και 15 περίπου ημέρες άρχισε πάλι ο εφιάλτης. Ελάχιστη πίεση νερού, υδροφόρες της ΔΕΥΑΠ που γεμίζουν και φέρνουν νερό από κρουνούς της Πυροσβεστικής.

Στην πρώτη διακοπή καλέσαμε τηλεφωνικά την ΔΕΥΑΠ, οι απαντήσεις συγκεχυμένες. Αρχικά μας είπαν για βλάβη, συνεργείο όμως πουθενά. Μέχρι να καταλήξουν με τα πολλά, να μας πουν ότι η γεώτρηση που μας υδροδοτούσε στέρεψε… Και τώρα τι γίνεται:::: Αν ρωτήσει κανείς κάποιον για την περιοχή της Κρήνης ή του Κεφαλοβρύσου , θα πει πως αυτές οι περιοχές έχουν νερό, έχουν νερομάνα….,έχουν το διάσημο νερό του Κεφαλοβρύσου…Μόνο που οι κάτοικοι του Κεφαλοβρύσου λένε το νερό νεράκι….

Για τον λόγο λοιπόν αυτό, και επειδή δεν θέλουμε να συνεχιστεί ο εφιάλτης της βρύσης που βγάζει μόνο αέρα, συγκαλούμε έκτακτη συνάντηση την Κυριακή 22/10/2023, 7μμ,στην πλατεία του Κεφαλοβρύσου, των κατοίκων της περιοχής και όλων των αρμοδίων καθώς και των εκλεγμένων μελών των τοπικών συμβουλίων, ιδιαιτέρως δε του δημάρχου κΠελετίδη και του υπευθύνου της ΔΕΥΑΠ κ Παπανικήτα. Κρίνεται απαραίτητη η παρουσία όλων.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top