ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» έκανε την έξωση στα ΑμεΑ!

ΘΡΑΚΗΣ 9

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Τελικά, τους έκαναν έξωση! Παρότι προφορικά υπήρξαν διαβεβαιώσεις μετά την δημοσιοποίηση του θέματος από την «Πολιτεία» τον περασμένο Δεκέμβριο και ενώ παρενέβη και η 6η ΥΠΕ κάνοντας εισήγηση και προτείνοντας εναλλακτικές λύσεις εν τούτοις το Δ.Σ. του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» επέμεινε στο να δείξει την πόρτα της εξόδου στο Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία του νομού Αχαΐας, από το κτήριο ιδιοκτησίας του ιδρύματος, στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου 17.

Στέλνοντας τους μάλιστα σε ένα άλλο οίκημα, στην οδό Θράκης 9. Σε ένα παλιό, εγκαταλελειμμένο οίκημα που μάλιστα δεν προσφέρεται για χρήση από ΑμεΑ! (κεντρική φωτογραφία)

Και όλα αυτά όταν οι ΑμεΑ αθλητές του νομού Αχαΐας προετοιμάζονται ήδη για τους πανελλήνιους αγώνες κολύμβησης που θα διεξαχθούν στην Αθήνα, στα τέλη Μαρτίου, αλλά και για το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη, το καλοκαίρι.

«Δεν ξέρω τι να πω και πώς να σχολιάσω. Είναι ανεπίτρεπτο αυτό που συμβαίνει», σχολιάζει στην «Πολιτεία» η γραμματέας του ΝΑΣ ΑμεΑ Αχαΐας Μαρία Κουρμπανά.

Μάλιστα το σωματείο έστειλε ήδη νέο έγγραφο διαμαρτυρίας, υπογεγραμμένο από την Πρόεδρο Νικολίτσα Μαμασιούλα και την κυρία Κουρμπανά, προς το Δ.Σ. του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Με μεγάλη έκπληξη αγανάκτηση και οργή και παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις τόσο του Προέδρου του Δ.Σ. όσο και των στελεχών της επιτροπής παρακολούθησης ακίνητης περιουσίας της Διοίκησης του Νοσοκομείου Πατρών ‘Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ’ ότι δεν θα εκδιωχθούμε από το ‘σπίτι μας’, από τα γραφεία μας επί της οδού Παπαδιαμαντοπούλου 17, δυστυχώς παραλάβαμε ηλεκτρονικά την απόφαση σας που πετάει κυριολεκτικά στο δρόμο το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο ΑΜΕΑ Ν. Αχαΐας».

Επίσης, στην επιστολή γίνεται ευθέως λόγος για έξωση με φόντο «μικροκομματικά κελεύσματα» με επιχείρημα την εξ ολοκλήρου παραχώρηση του κτιρίου επί της Παπαδιαμαντοπούλου σε ένα άλλο σωματείο, ενώ κάλλιστα μπορούσε να υπάρξει συστέγαση, όπως άλλωστε είχε εισηγηθεί και η 6η ΥΠΕ. Όταν μάλιστα αυτή η έξωση δημιουργεί πρόσθετα πρακτικά και λειτουργικά προβλήματα.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΜΠΑΝΑ

Η γραμματέας του ΝΑΣ ΑμεΑ Αχαΐας Μαρία Κουρμπανά

Καθώς το δραστήριο σωματείο στεγάζεται εκεί από το 2003, άρα έχει σε αυτή τη διεύθυνση δηλωμένη την φορολογική έδρα, τις τηλεφωνικές συνδέσεις, ενώ εκεί βρίσκεται όλο το αρχείο – μοναδικής αξίας για τον τοπικό αθλητισμό και τα ΑμεΑ της πόλης. Το πρόβλημα είχε ξεκινήσει μήνες πριν, με τους εκπροσώπους του σωματείου να δίνουν «μάχη» με επιστολές, διαμαρτυρίες, εκκλήσειςκαι κατ’ ιδίαν συναντήσεις.

Όμως κάθε προσπάθεια απέβη άκαρπη. Ακόμα και η παρέμβαση – διαμαρτυρία της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ που από τις 13 Δεκεμβρίου με επιστολή της εξέφρασε την έκπληξη της για την απόφαση της διοίκησης ενός μάλιστα δημόσιου νοσοκομείου, να κάνει έξωση σε έναν σύλλογο ΑμεΑ αθλητών που εκπροσωπούν έναν ολόκληρο νομό και τον έχουν δοξάσει με σειρά ατελείωτων διακρίσεων και μεταλλίων.

You may also like

Comments are closed.