ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ωράριο καταστημάτων και αρχαιολογικών χώρων το Μ.Σάββατο

agora kentro3
Με διαφορετικό τρόπο θα μπορούν να κάνουν οι πολίτες τα τελευταία ψώνια τους ή και τη βόλτα τους, σήμερα Μεγάλο Σάββατο, πριν την Ανάσταση στις 21:00 το βράδυ.

Τηρώντας τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, τα σούπερ μάρκετ σήμερα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν από τις 07:00 το πρωί και να μείνουν ανοιχτά για 12 ώρες, μέχρι τις 19:00.

Τα καταστήματα στο υπόλοιπο λιανεμπόριο μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά από τις 07:00 έως τις 18:00.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή αναφέρει πως το ωράριο λειτουργίας που αναφέρεται στην υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.26380/23-4-2021 κοινή υπουργική απόφαση ΦΕΚ (Β1682) εφαρμόζεται μόνο στις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ). Τα λοιπά καταστήματα τροφίμων του σημείου 22 του πίνακα της παρ.1Β του άρθρου 1 της ως άνω ΚΥΑ εξαιρούνται από το εν λόγω πλαίσιο.

Οι αρχαιολογικοί χώροι

Ο καιρός είναι σύμμαχος για βόλτα στους αρχαιολογικούς χώρους των πόλεων. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, το ωράριο των αρχαιολογικών χώρων, διαμορφώνεται ως εξής:

  • Το Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου, οι ανοικτοί αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργήσουν με ωράριο 08:30-15:30.
  • Την Κυριακή του Πάσχα, 2 Μαΐου, οι αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστοί.
  • Τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, οι αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το ισχύον ωράριο.
  • Την Τρίτη του Πάσχα, σε συνέχεια του ΦΕΚ 1732/Β/27-4-2021 σύμφωνα με το οποίο η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2021 μεταφέρεται για το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα την Τρίτη 4 Μαΐου 2021, οι αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστοί.

Όπως σημειώνει το ΥΠΠΟΑ, τα αρχαιολογικά μουσεία, μνημεία και σπήλαια εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης της νόσου COVID-19.

Απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι ισχύει

Από σήμερα, Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, η κυκλοφορία επιτρέπεται από τις 05:00 έως τις 22:00 το βράδυ. Από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, όπου ανοίγει και η εστίαση, το ωράριο διαμορφώνεται από τις 05:00 έως τις 23:00.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, είχε πει: «Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, το curfew, ο περιορισμός κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, ο περιορισμός αρχίζει στις 11 το βράδυ. Την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ, αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο, δύο ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα. Συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές».

You may also like

Comments are closed.