ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Το Πανεπιστήμιο έκλεισε την οδό Αναπαύσεως, αλλά οι κάτοικοι διέλυσαν το πορτόνι

portoni odos anapfaseos panepistimio
Την οδό Αναπαύσεως στο Ρίο έκλεισε το Πανεπιστήμιο, μετά από καταγγελία που έκανε πολίτης στο Δήμο Πατρέων, όπως εξηγεί ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας.

Η καταγγελία έγινε λόγω ατυχημάτων που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο δρόμο και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Μπούρας, «ο Δήμος ζήτησε να το περιφράξουμε».

Ωστόσο ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ένα πέρασμα που βολεύει τους κατοίκους της περιοχής, τους φοιτητές και τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου και αντέδρασαν, όπως υποστηρίζει ο Πρύτανης, καταστρέφοντας το πορτόνι που είχε τοποθετηθεί.

«Λυπάμαι ειλικρινά. Ο Δήμος μου είχε κάνει καταγγελία ότι έπρεπε να τον φράξω  γιατί έχουν γίνει ατυχήματα. Είχε προηγηθεί καταγγελία από κάποιον πολίτη στον Δήμο. Το Πανεπιστήμιο συμμορφώθηκε και τοποθέτησε ένα πορτόνι το οποίο οι κάτοικοι κατέστρεψαν χθες, την ίδια ημέρα που μπήκε δηλαδή» λέει.

Όπως αναφέρει: «Μία πράξη που δείχνει πως αντιλαμβάνεται η πόλη το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Προφανώς δεν θα κινηθώ δικαστικά εναντίον κανενός αλλά πρέπει να το φτιάξω πάλι. Είχα ειδοποιήσει εδώ και δύο μήνες τον Πρόεδρο του διαμερίσματος, τον κληρικό της ενορίας. Μόνο λύπη γι΄αυτό που έγινε. Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι ζητούν και τι περιμένουν από εμένα κάποιοι. Θέλουν να πάει φυλακή ο πρύτανης;

Στη διάθεσή σας είναι όλη η αλληλογραφία μου, ένας κάτοικος κατήγγειλε τον δρόμο στο Δήμο και εκείνος με τη σειρά του με εγκάλεσε και μου είπε να τοποθετήσω περίφραξη.

Εγώ έβαλα πορτόνι και οι κάτοικοι το κατέστρεψαν. Λυπάμαι για τον τρόπο με τον οποίο η πόλη φέρεται στο Πανεπιστήμιο.  Σε λίγο πάω στο δικαστήριο γιατί κάποιος που τράκαρε εκεί, εγκαλεί εμένα. Θέλω να ρωτήσω, ποιος είναι υπεύθυνος για την Ιπποκράτους και την Παπανδρέου, για το φωτισμό, την καθαριότητα και το πράσινο; Ξέρει η πόλη ότι αυτούς τους δρόμους πρέπει να τους πληρώνει το Πανεπιστήμιο;».

«Πρέπει το Πανεπιστήμιο να φωτίζει, να καθαρίζει δρόμους και μετά να τρέχουν τον πρύτανη στα δικαστήρια; Αν θέλει η πόλη, ας το κάνει. Είναι όμως αυτή η δουλειά του;» αναρωτιέται.

You may also like

Comments are closed.