ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Το πανόραμα των πάμπολλων εκδηλώσεων στα Καλαβρυτοχώρια

Facebook
Twitter

Κάθε καλοκαίρι την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου τα Καλαβρυτοχώρια αποκτούν ζωή και πολλές εκατοντάδες ετεροδημοτών και παραθεριστών που επισκέπτονται τα χωριά τους για ολιγοήμερες διακοπές.
Υπολογίζεται πως αυτή τη χρονική περίοδο, ο πληθυσμός πολλών χωριών σε αρκετές περιπτώσεις υπερδιπλασιάζεται και αυτή θεωρείται παραδοσιακά μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Σήμερα η εφημερίδα «Πελοπόννησος» παρουσιάζει το πανόραμα των εκδηλώσεων στα χωριά των Καλαβρύτων για όλες τις επόμενες ημέρες των καλοκαιρινών διακοπών. Ας δούμε τις εκδηλώσεις που συγκεντρώσαμε ανά περιοχή:

-Απόψε στις 11 το βράδυ στον χώρο των συναυλιών, θα πραγματοποιηθεί το μοναδικό River Party στις φεγγαρόλουστες πηγές του Λαδωνα, όπου διαχρονικά συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον με πολλές εκατοντάδες συμμετέχοντες.

-Σήμερα το βράδυ στο Βραχνί θα γίνουν παιδικά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ θα γίνει ζωντανή συναυλία με το συγκρότημα Banda Morena και στη συνέχεια πάρτι με τον Dj STP – Στάθη Παπαχαραλαμπόπουλο. Την Κυριακή το πρωί θα διοργανωθεί ένα υπέροχο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού και το βράδυ θα γίνει εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και παράσταση Καραγκιόζη από τον Χρήστο Καλπουζάνη. Οι εκδηλώσεις στο Βραχνί θα ολοκληρωθούν ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο με έκθεση ζωγραφικής, απονομές βραβείων και κλήρωση λαχειοφόρου.

-Στην πλατεία της Κλειτορίας, ο Σύλλογος Κλειτορολευκασίων Πάτρας «ο Χελμός» ετοιμάζει εκδηλώσεις για σήμερα, Σάββατο, στις 20:00, με χορευτικά συγκροτήματα και ζωντανή δημοτική μουσική.

-Ανήμερα της Παναγίας στον Αρμπουνα μετά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στη Μονή Παπουλάκου διοργανώνονται παραδοσιακά δρώμενα με κεράσματα, παραδοσιακούς χορούς και αναβίωση παλαιών εθίμων. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στο Πολιτιστικό Στέκι στη Ράχη του χωριού θα γίνει ο αγώνας της κουλούρας και το βράδυ γλέντι με παραδοσιακούς χορούς από την Πολιτιστική Ενωση Αρμπουναίων και το Τοπικό Συμβούλιο.

-Από το Δήμο Καλαβρύτων ετοιμάζονται μουσικές βραδιές στο Πλανητέρο (14 Αυγούστου) και το Λειβάρτζι (16 Αυγούστου) με την Λαϊκή Ορχήστρα «ΜΙΝΟΡΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ».

-Λαϊκή βραδιά στη Κλειτορία διοργανώνει την Τετάρτη 17 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειτορίας στην πλατεία.

-Στα Καλάβρυτα, στον πρώην σταθμός ΚΤΕΛ στις 17 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με ρεμπέτικα και λαϊκά που διοργανώνουν το τοπικό συμβούλιο Καλαβρύτων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαβρύτων, ενώ στις 19 Αυγούστου θα γίνει η εκδήλωση του Δήμου «Το δικό μας Πανηγύρι».

-Το μεγάλο Σκοταναίικο Συναπάντημα θα πραγματοποιηθεί φέτος για 33η φορά. Ο τοπικός Σύλλογος έχει ετοιμάσει εκδηλώσεις για όλη την εβδομάδα. Την Κυριακή μετά την εκκλησία θα γίνει διανομή του άρτου και θα προσφερθούν γλυκίσματα, τσίπουρο και αναψυκτικά. Την Τρίτη 16 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη, με ιδία μέσα, στον Ι.Ν. Αναλήψεως Καστριών, στο μοναδικό λιθόχτιστο ναός με την τρίκορφη πριονωτή στέγη. Την Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο πλαίσιο της Διακοσιετηρίδας, από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ηρώων προς τιμή των συμπατριωτών μας «Κοκοβιτών» που συμμετείχαν στον Εθνικό Απελευθερωτικό Αγώνα. Στις 19 Αυγούστου στην πλατεία της Σκοτάνης στις 19.30 θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια για παιδιά και το βράδυ θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα για τα 50 χρόνια από το θάνατο του ποιητή Πάνου Παπαδόπουλου-Γώγολα. Τέλος, το Σάββατο στις 8 θα γίνει στην πλατεία του χωριού το μεγάλο πανηγύρι με παραδοσιακά τραγούδια.

-Για το τέλος, αφήσαμε το 18ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα σε Κλειτορία και Κέρτεζη που θα γίνει στις 19 και 20 Αυγούστου. Φέτος και στις δύο περιοχές θα γίνουν εκδηλώσεις με παραδοσιακή ορχήστρα, όπου θα παρελάσουν δεκάδες χορευτές από τους γραφικούς δρόμους των χωριών με τις παραδοσιακές τους φορεσιές.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top