ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Το παρασκήνιο της… μη συνάντησης Πελετίδη – Μητσοτάκη

Facebook
Twitter
Στη διάρκεια του διημέρου της πρωθυπουργικής επισκέψεως, κανείς δεν είχε αναζητήσει το δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, καθώς η απουσία του θεωρήθηκε αρχικά ως αιτιολογημένη, εξαιτίας της παρουσίασης του στο διήμερο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο.

Από την Πέμπτη στα Κοινωνικά Δίκτυα άρχισε όμως το… σούσουρο καθώς, ένα ολόκληρο διήμερο στην Πάτρα, μια οργανωμένη πρωθυπουργική περιοδεία, συνοδεία 10 Υπουργών, 7 Υφυπουργών με τον κ.Πελετίδη στο Βόλο, είναι κάτι που δεν «χωνεύθηκε» στα social media.

«Ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς έφυγε από το συνέδριο στον Βόλο και ήλθε να  συναντήσει τον πρωθυπουργό για να του θέσει τα προβλήματα των δημοτών του και πολύ σωστά έκανε. Τον δήμαρχο Πατρέων, τον αγωνιστή, τον είδε κανένας;» αναρωτήθηκε ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Ζαφειρόπουλος.

Στο ίδιο συνέδριο βέβαια ήταν και ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ.Καλογερόπουλος αλλά και ο δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος. Κανείς από τους δύο δεν «πετάχτηκε» για να δει τον πρωθυπουργό…

Είναι προφανές ότι η ανακοίνωση του δήμου με την οποία δικαιολογείται η απουσία του κ.Πελετίδη από την Πάτρα πηγάζει μέσα από βαθύτερες ανησυχίες για τη Δημοτική αρχή της Πάτρας!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανησυχίες που «φωτίζει» το Δελτίο Τύπου 500 λέξεων με την οποία αιτιολογείται η απουσία  του Δημάρχου από την πόλη κατά την περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη την Τρίτη και την Τετάρτη 22 και 23 Νοεμβρίου.

«Δεν ήθελε να ακούσει ενοχλητικά πράγματα, όπως τα μεγάλα προβλήματα του λαού της Πάτρας, τα σοβαρά ζητήματα που έχει θέσει ο πατραϊκός λαός με τις κινητοποιήσεις του, αλλά και ο Δήμαρχος με δεκάδες επιστολές του προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αλλά και σε όλους τους Υπουργούς», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου. Επισημαίνοντας, όσον αφορά στη διέλευση του τρένου ότι «ο Πρωθυπουργός απέρριψε το πάγιο αίτημα του πατραϊκού λαού, των φορέων του και της Δημοτικής Αρχής, για πλήρη υπογειοποίηση από το Ρίο έως το Νέο Λιμάνι».

Πριν το Δελτίο Τύπου είχε προηγηθεί και ανάρτηση από τον συνεργάτη του Δημάρχου Στάθη Κεραμιδά το οποίο χαρακτήρισε «θεσμικό ατόπημα και μεγάλη προσβολή για την πόλη τη στάση Μητσοτάκη απέναντι στο Δήμαρχο». «Ποτέ άλλοτε Πρωθυπουργός ήρθε στην Πάτρα και αρνήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο!» αναφέρεται στην ανάρτηση.

Η ΔΗΛΩΣΗ

Το τοπίο σχετικά με το τρένο ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός από το εργοτάξιο της ΕΡΓΟΣΕ στην Παναγοπούλα στην οποία επισημαίνεται ότι κατά την κυβέρνηση, δεν νοείται η Πάτρα ως πύλη προς την Ευρώπη χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση για την οποία ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «εφικτό σήμερα είναι 5,2 χιλιόμετρα υπόγειο τρένο».

«Ακόμα και τα 5,2 χιλιόμετρα υπογειοποίησης που ανακοίνωσε, δεν αποτέλεσαν από την αρχή πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης, αλλά είναι αποτέλεσμα του αγώνα του λαού της πόλης μας… Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει σ’ αυτό τον δρόμο» απάντησε ο Δήμαρχος, μέσω της γνωστής ανακοίνωσης.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Η απουσία του Δημάρχου από την πόλη δεν ήταν τυπικό ζήτημα μιας πρόσκλησης ή ενός ολιγόωρου ταξιδιού το οποίο θα έπρεπε να κάνει από το Βόλο ο κ. Πελετίδης αλλά ενός παρασκηνίου που είχε αναπτυχθεί πριν την πραγματοποίηση της περιοδείας του κ. Μητσοτάκη στην Πάτρα το οποίο σχετίζεται βέβαια με το τρένο.

Πληροφορίες της «Πολιτείας» μιλούν για επικοινωνία του Δημάρχου, παραμονές της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Πάτρα, με κεντρικό Υπουργό για το θέμα της υπογειοποίησης από το Ρίο που ζητά ο δήμος, αλλά και ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων.

Το έργο Ρίο Πάτρα σε επίπεδο χρηματοδότησης έχει «κλειδώσει» από τον Οκτώβριο, μέσα από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 στο πρόγραμμα «Μεταφορές» και την ένταξη στο πρόγραμμα της Ε.Ε. «Συνδέοντας την Ευρώπη (CEF II)».

Στον κ. Πελετίδη τονίστηκε λοιπόν ότι πλέον δεν υπάρχει περιθώριο επέκτασης της υπογειοποίησης, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα η Δημοτική αρχή της Πάτρας να αρνηθεί να δει τον Πρωθυπουργό και τον κ.Μητσοτάκη να προβεί στη γνωστή δήλωση, σύμφωνα με την οποία «κλείνει» το εκτεταμένο… σενάριο για υπόγειο τρένο 8 χλμ. στην Πάτρα.

24 1 1 e1669621600750

 

 

 

Διαβάστε σήμερα Δευτέρα 28.11.2022 στην “ΠΟΛΙΤΕΊΑ” 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top